Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «4StuDi-School Social Support for Students with Disabilities».

15:58 18/4/2023 - Πηγή: Sch

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο συμμετέχει ως συνεργάτης στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «4StuDi-School Social Support for Students with Disabilities)». Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της κοινωνικής ένταξης των μαθητών με αναπηρίες (SwD) σε σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικές κοινότητες. Στο έργο μαζί με το σχολείο μας συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Project Leader), το Πανεπιστήμιο του Cagliari και της Λισαβόνας, το Επαγγελματικό Ινστιτούτο Antonio Gramsci, η εκπαιδευτική μονάδα Agrupamento de

Escolas Romeu Correia και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Tην Τρίτη 4 Απριλίου και ώρες 18:00 – 22:00 στην αίθουσα ΚΥΔ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το Multiplier Event όπου η συντονίστρια του προγράμματος για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, κα. Άννα Ζουρνά (Υποδιευθύντρια Γυμνασίου) παρουσίασε τις δράσεις που είχαν αναληφθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν πρωτότυπα και καινοτόμα  εκπαιδευτικά σενάρια που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σε συνεργασία με την κα. Βογιατζή Ευτυχία, καθ. Μουσικής. Η δράση αυτή είχε ως στόχο τη διάχυση όλου το έργου στην ευρεία εκπαιδευτική κοινότητα, αφού το υλικό που παρουσιάστηκε απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα