«Βυθίστηκε» η Θεσσαλία: Πάνω από 1200 σπίτια μέσα στο νερό - Μόνο στη Φαρκαδόνα έπεσαν 70

Σκηνικό αποκάλυψης θυμίζει η εικόνα της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία.Συγκλονιστικά είναι όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας, ο οποίος έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με…

«Αναγκαία η χλωρίωση των υδάτων»

Μιλώντας για την ποιότητα του νερού, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος της ύδρευσης και χλωρίωση των υδάτων.

«Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τις θανατώσεις ζώων που υπάρχουν, δημιουργεί ένα βραχυπρόθεσμα μεγάλο πρόβλημα στη

δημόσια υγεία στην περιοχή», είπε.

Και όπως τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πρέπει να υπάρχει άφθονο τυποποιημένο συσκευασμένο νερό και τροφή στην περιοχή.

Αναφερόμενη και στο ψυχολογικό κόστος -εκτός από το σωματικό αποτύπωμα- που άφησε η κακοκαιρία Daniel στους πληγέντες, η ίδια τόνισε ότι θα είναι μεγάλο όταν πια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τις καταστροφές που έχουν υποστεί.

Αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία εκτίμησε ότι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών σε Μαγνησία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω ελονοσίας, γαστρεντερικών προβλημάτων, αναπνευστικών και δερματολογικών προβλημάτων.

«Χρειάζονται μια μεγαλύτερη παρέμβαση» σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουν άμεσα ασφαλές νερό και φαγητό.

Keywords
Τυχαία Θέματα