Τραγωδία στα Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας από το ΕΜΠ

Ένα χρόνο μετά, ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.Έρχεται ο ορισμός νέου πραγματογνώμονα για την έκρηξη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, Σωτήρη Μπακαίμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το…

«Αναφέραμε ανάφλεξη άγνωστης καύσιμης ύλης»

Νωρίτερα

την Τετάρτη (28/2), στον ειδικό εφέτη ανακριτή που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος παρέδωσαν, σε έντυπη μορφή, το πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες των οικογενειών των θυμάτων.

Ο Κώστας Λακαφώσης, πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, μίλησε στον Ant1 και σημείωσε ότι στο «πόρισμα, όπου έχει γίνει τεχνική αναφορά, αναφέραμε ανάφλεξη άγνωστης, καύσιμης ύλης».

«Ποια είναι αυτή η άγνωστη, καύσιμη ύλη δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε εμείς, και πρέπει η έρευνα να γίνει από την εισαγγελία, για να διαπιστωθεί τι και πώς βρέθηκε εκεί» συνέχισε ο κ. Λακαφώσης, προσθέτοντας πως πιθανότατα πρόκειται για ξυλόλιο.

Η Μαρία Καρυστιανού και άλλες δύο συγκλονιστικές μαρτυρίες συγγενών στο iEidiseis

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπώντραγωδία των Τεμπών, οι συγγενείς των 57 θυμάτων ξεχειλίζουν από οργή. Είναι πεπεισμένοι ότι από την πρώτη στιγμή, Δικαιοσύνη και Κυβέρνηση κινούνται σε ρότα για συγκάλυψη του εγκλήματος. Αλλά δεν το βάζουν κάτω, δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η δικαίωση θα έρθει για όλους μας» λέει η Μαρία Καρυστιανού. «Η Δικαιοσύνη είναι καθοδηγούμενη», διαπιστώνει ο Παύλος Ασλανίδης. «Δεν μπορεί να μην καταλήξουμε σ’ ένα αποτέλεσμα δικαίωσης», ελπίζει η Σμαρώ Οικού. Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν. Μιλούν στο iEidiseis για αυτούς που έχασαν, για όσα έζησαν όλους αυτούς τους 12 μήνες χωρίς τους δικούς τους ανθρώπους, για τις ευθύνες της κυβέρνησης, για την κωλυσιεργία από τη Δικαιοσύνη, για τη συγκάλυψη του εγκλήματος, αλλά και για τη δικαίωση που μάχονται για να έρθει. Σε αυτή ελπίζουν.

«Η δικαίωση θα έρθει για όλους μας. Όλοι θα μπορούσε να ‘μαστε σε αυτό το τρένο», λένε.

Δείτε το βίντεο του iEidiseis με τις μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών:

{https://www.youtube.com/watch?v=RBORzbQH6kY}

Keywords
Τυχαία Θέματα