Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Πότε θα «χτυπήσει» την Αθήνα - Live χάρτης

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Δυτική Ελλάδα - Πότε θα χτυπήσει την Αττική η  κακοκαιρία.Έφτασε στη χώρα μας η νέα κακοκαιρία Denise για την οποία έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι που θα φέρει τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αρκετές περιοχές. Επιδείνωση παρουσιάζει ο…

Δείτε βιντεο με τις περιοχές που χτυπά

{https://www.youtube.com/watch?v=K_2WAOj5aY8}

Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση έως το απόγευμα της Τρίτης 22/11 φτάνοντας τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από το βράδυ της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά την νύχτα της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 22/11 φτάνοντας επίσης τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από το πρωί όμως της Τετάρτης 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, την Τρίτη στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και την Τετάρτη στο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μικρή πτώση αναμένεται και στο Αιγαίο, η οποία όμως θα γίνει αισθητή την Πέμπτη.

Όπως φαίνεταο στους χάρτες του Windy, τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Αθήνα.

- Τετάρτη (23/11) ώρα 07:00

Μέχρι τις 10 το πρωί όμως, όπως φαίνεται στους χάρτες, το κύμα θα έχει αποχωρήσει από την πρωτεύουσα.

- Τετάρτη (23/11) ώρα 10:00

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία:

«Επιβεβαιώνονται τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα που παρουσιάσαμε στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά το βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Γένοβας και το οποίο έχει προκαλέσει εκρηκτική κυκλογέννεση στον κόλπο της Γένοβας.

Ήδη η και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει εκδώσει ανάλογη προειδοποίηση με κυριότερα χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες όπως αναφέρονται και στο Ευρωπαϊκό σύστημα προειδοποιήσεων Meteoalarm.

Στη χώρα μας πέρα του εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης που εκδόθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022 και το οποίο ανανεώνεται ανά 12ωρο, ισχύει και δελτίο θυελλωδών ανέμων (gale) με τοπικά 8 με 9 μποφόρ στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πότε, Αθήνα - Live,pote, athina - Live