Μετά τον Τσαβούσογλου και ο Ερντογάν στην Ουάσιγκτον; - Πληροφορίες για συνάντηση με Μπάιντεν

Μόνο απίθανο δεν πρέπει να θεωρείται το σενάριο συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν.Μετά το ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον, το οποίο μόνο με επιτυχία δεν στέφθηκε, καθώς δεν κατάφερε να πάρει ούτε λέξη για τα F-16, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο…

Ανησυχία στα τουρκικά ΜΜΕ για τα F-16

Με έκδηλη την ανησυχία τους παρακολουθούν τα τουρκικά ΜΜΕ τις εξελίξεις γύρω από το

ζήτημα των F-16, sχολιάζοντας πως «όσο υπάρχουν οι ενστάσεις στο Κογκρέσο, δεν θα επιλυθεί των ζήτημα των F-16».

Ακολουθώντας μάλιστα και τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τον ρόλο του Μπομπ Μενέντεζ, τα τουρκικά μέσα εκφράζουν ανησυχία για νέες καθυστερήσεις λόγω του δημοκρατικού γερουσιαστή.

Ο ανταποκριτής του Haberturk στις ΗΠΑ, Αλί Τσινάρ, μετέδωσε: «Βασικά θέματα συζήτησης ήταν τα F-16, οι εξελίξεις στη Συρία και η ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Όμως στη χθεσινή συνάντηση δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Όχι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Θα συνεχιστεί ο διάλογος. Το ζήτημα των F-16 θα είναι ένα τεστ ειλικρίνειας της κυβέρνησης Μπάιντεν. Διότι η τουρκική κυβέρνηση γνωρίζει πως η υπόθεση αυτή δεν θα λυθεί όσο υπάρχουν οι ενστάσεις κάποιων μελών του Κογκρέσου».

Παράλληλα, τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν πως «στην Τουρκία δίνουν F-16, αλλά η Ελλάδα θα πάρει και τα F-35». Σημειώνουν, δε, ότι «τα F-16 είναι παγίδα προς την Τουρκία. Βγάζουν εκτός παιχνιδιού την Άγκυρα»

Keywords
Τυχαία Θέματα