Η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή μετά την παράταση της προφυλάκισής της - «Ματαιοπονούν»

Τη συνέχεια της προφυλάκισής της αποφάσισαν οι Βέλγοι δικαστές, με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή να κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησής της.Για ακόμη ένα μήνα θα παραμείνει στις φυλακές του Βελγίου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς η απολογία της δεν έπεισε τους Βέλγους δικαστές, που αποφάσιαν να παρατείνουν…

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου

Η πρώην

Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν έπεισε τους Βέλγους δικαστές και συνεχίζει να θεωρείται ύποπτη φυγής καθώς και ότι είναι πιθανόν να έρθει σε επαφή με άλλους υπόπτους.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία με τίτλο «Διάταξη του τμήματος του Συμβουλίου σχετικά με υπόθεση διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»:

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το πρωί (σ.σ χθες) ενώπιον του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το απόγευμα το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της Ε.Κ. Εάν, εντός 24 ωρών, ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης αυτής, ο ενδιαφερόμενος θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για κάθε νέα εξέλιξη με δελτίο Τύπου».

Την «έκαψε» ο Παντσέρι;

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στην Εύα Καϊλή, με καθόλου θετικά σχόλια και ίσως κι αυτό λειτούργησε αρνητικά στην απόφαση των δικαστών.

Ο κ. Αντρέ Ριζόπουλος, δικηγόρος της κ. Καϊλή, κατήγγειλε τη μεταχείριση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος σε σχέση με την ευρωβουλευτή.

«Ο κ. Παντσέρι «αγοράζει» το μέλλον του και καλά κάνει. Ως δικηγόρος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτός πλέον γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κράτησή του, ξέρει ποια είναι τα πρόσωπα που αποφάσισε να προστατεύσει. Και καλά κάνει. Και πιθανότατα ξεκίνησε με την ίδια του την οικογένεια. Θα ήθελα όμως να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην κ. Καϊλή, η οποία δεν κατάφερε παρά να δει μόνο δύο φορές, μέσα σε έξι εβδομάδες στη φυλακή, το παιδί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Την ίδια ώρα ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μίλησε για την απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του» είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, κλείνοντας, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο».

Keywords
Τυχαία Θέματα