Κορονοϊός στην Ευρώπη: Τρίτο παιδί νεκρό - 12χρονη από το Βέλγιο

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από την Covid-19, γνωστοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας του νέου κορονοϊού, SARS-CoV-2 

Όλο περνάει ο καιρός, αυξάνονται και οι θάνατοι ηλικιακά νεότερων ανθρώπων από τον νέο κορονοϊό, γεγονός που φανερώνει πως υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε για τον SARS-CoV-2.

Τη Δευτέρα είχαμε άλλον έναν θάνατο παιδιού στην Ευρώπη, ενός 14χρονου αγοριού από την Πορτογαλία,

ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο θάνατος μίας 16χρονης Γαλλίδας στην περιοχή του Παρισιού προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στη χώρα.

Σήμερα Τρίτη η τραγωδία χτύπησε το Βέλγιο. Ένα 12χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της χώρας που μετρά 705 θανάτους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους.

«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε ο δρ. Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Η μικρή είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και «είχε διαγνωσθεί θετική» στον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος, ο Στίβεν Φαν Γκαχτ.

Οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 είναι ευτυχώς σπάνιοι μεταξύ των νέων, όμως «οι σοβαρές μορφές της νόσου που επιφέρουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, περιλαμβανομένων των μονάδων εντατικής θεραπείας ή που οδηγούν στον θάνατο, μπορεί να εμφανισθούν σε κάθε ηλικία», έχουν προειδοποιήσει σ’ έκθεσή τους οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Στις ΗΠΑ, άλλωστε, έχει χάσει τη ζωή του κι ένα βρέφος, ηλικίας μικρότερης του ενός έτους.

Υπενθυμίζεται πως μπορείτε να παρακολουθείτε πώς εξαπλώνεται η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, στον live χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkin με τα κρούσματα και θύματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

 

Keywords
Τυχαία Θέματα