Κορονοϊός: Μέχρι πότε θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας - Οι αναφορές Χαρδαλιά

Το στίγμα των επόμενων εβδομάδων έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι είπε για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Είμαστε στην αρχή της μάχης κατά του κορονοϊού και αυτό το είπε ξεκάθαρα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την απαγόρευση κυκλοφορίας και για το πόσο θα εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα ανέφερε ότι «η μάχη συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει εφυσυχασμός τις επόμενες εβδομάδες».

Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, και ανάλογα κάνουμε τις προτάσεις μας. Όλα

τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι. Δεν είναι η ώρα για εικασίες. Πάμε βήμα - βήμα και αν μείνουμε στο σπίτι, όλα θα κυλήσουν ομαλά» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ώρα για υποθέσεις και προβλέψεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη. Κάθε ανέτια μετακίνηση υπονομεύει την όλη προσπάθεια και δεν δικαιούμαστε να χάσουμε τον πόλεμο. Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και για αυτό μένουμε σπίτι».

Για τις δυο πτήσεις από την Ολλανδία, με έλληνες που επαναπατρίστηκαν, ανέφερε ότι συνολικά 6.687 συμπολίτες μας βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς. Όλες οι δυνάμεις μας και ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση.

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Το τελευταίο 24ωρο ακόμη 74 άτομα επιβεβαιώθηκαν ως νοσούντες από τον ιό,  με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 966, ενώ 28 είναι τα θύματα του ιού, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο ασθενείς. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 65 ασθενείς, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το 85% είναι άνδρες.

Όσον αφορά τους νεκρούς, οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί 13.477 τεστ, δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα