Προτάσεις για το βράδυ - Μουσική και θέατρο (live)

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις που είναι live, καθώς περιλαμβάνουν θέατρο, κλασική μουσική και όπερα.

Σήμερα το βράδυ υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, που περιέχουν θέατρο, κλασική μουσική και όπερα, live στο ίντερνετ. Μερικές από αυτές είναι η όπερα του Μονάχου, το τρίτο μέρος

της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν» κ.α.

Αναλυτικά

Metropolitan Opera / Ζίγφριντ

Το τρίτο μέρος της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν», παρουσιάζεται σε μαγνητοσκόπηση της παράστασης του 2011, με τους Deborah Voigt, Jay Hunter Morris, Gerhard Siegel, Bryn Terfel, και Eric Owens. Στο πόντιουμ ο Fabio Luisi. Δυστυχώς, λόγω της διαφοράς της ώρας, η όπερα που έχει διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών, θα προβάλλεται ως τις 21:30 ώρα Ελλάδας. Ακολουθεί η προβολή της επόμενης όπερας του αφιερώματος στον Βάγκνερ από τη 1:30 (μετά τα μεσάνυχτα) ώρα Ελλάδας (https://players.brightcove.net/102076671001/ShNTDWXQ_default/index.html?videoId=6143716583001).

Bayersiche Staatsoper / Il Trovator

Η όπερα του Μονάχου προσφέρει για δύο ημέρες ακόμα την παράσταση της όπερα του Βέρντι «Il Trovatore» με τον καρδιοκατακτητή τενόρο Γιόνας Κάουφμαν, τη «δική μας» Άνια Χάρτερος και τον Αλεξέι Μαρκόβ, που μαγνητοσκοπήθηκε τον Ιούλιο του 2013. Ένα από τα πιο «πιασάρικα» έργα του λυρικού ρεπερτορίου, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Πάολο Καρινιάνι, ο «τροβαδούρος» μαγεύει με τη δύναμη της αθάνατης μουσικής του Βέρντι (https://operlive.de/trovatore/).

Θέατρο Πορεία / Η αγριόπαπια

Ο Δηημήτρης Τάρλοου υπογράφει τη σκηνοθεσία σε αυτή την παράσταση του έργου του Ίψεν που ανέβηκε την θεατρική σεζόν 2017 – 2018 με τους Θέμη Πάνου, Αντίνοο Αλμπάντη, Γιάννο Περλέγκα, Λένα Δροσάκη, Άννα Μάσχα, Γιώργο Μπινιάρη και άλλους (https://poreiatheatre.com/plays/h-agriopapia/).

Google Arts &Culture / Έκθεση έργων της Φρίντα Κάλο

Πάνω από 800 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και αντικείμενα από 33 μουσεία σε όλο τον κόσμο παρουσιάζονται σε μια έκθεση με τίτλο «Faces of Frida», αφιερωμένη στα διαφορετικά πρόσωπα της διάσημης Μεξικάνας ζωγράφου (https://artsandculture.google.com/project/frida-kahlo).

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας / Εύθυμη χήρα

Η κοσμαγάπητη οπερέτα του Franz Lehár στην παράσταση που απολαύσαμε τον χειμώνα με την Ζωή Ζενιώδη στο πόντιουμ να διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Ανάλαφρη πρόζα, γλυκές, νοσταλγικές μελωδίες και μία εκθαμβωτική Χήρα σε μια πολυπρόσωπη παραγωγή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ευρωπαϊκές ανάλογες (https://www.youtube.com/watch?v=zlXNsH3i9KQ&feature=emb_logo).

Royal Opera House / Ο Πέτρος και ο λύκος

Το φημισμένο μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ, γραμμένο για παιδιά και αγαπημένο των μεγάλων, από το μπαλέτο της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου (https://www.youtube.com/user/RoyalOperaHouse).

Keywords
Τυχαία Θέματα