Κατώτατος μισθός: Κατατίθεται σήμερα η εισήγηση Μιχαηλίδου για την αύξηση από 1η Απριλίου

Στον Πρωθυπουργό σήμερα η εισήγηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος αναμένεται να επηρεάσει και 19 επιδόματα.Σήμερα θα κατατεθεί η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα υπάρξει η σχετική απόφαση,…

Προαναγγελία Χατζηδάκη για την αύξηση κατώτατου μισθού
με τον αριθμό «8» μπροστά

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 4% έως 5%. Όπως είπε ο κατώτατος μισθός θα ξεκινάει από το αριθμό «8» και «την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε το ακριβές ύψος του».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει δύο διαφορετικές ανάγκες: Πρώτον την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει αυτές τις ανάγκες μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική. Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της ΕΕ στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα πέσαμε άλλες 2-3 θέσεις επειδή άλλοι αύξησαν τον μισθό τους, τώρα λιγάκι πάλι θα ανέβουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατώτατος, Κατατίθεται, Μιχαηλίδου, 1η Απριλίου,katotatos, katatithetai, michailidou, 1i apriliou