Πρόσω ολοταχώς για το Euro 2024 η Εθνική Ελλάδος: Τα 5 γκoλ στο Καζακστάν και ο «τελικός» της Τρίτης

Απέναντι στη Γεωργία η Εθνική Ελλάδος θα τα δώσει όλα για όλα για την πρόκριση στο Euro 2024.Σε μία βραδιά που θύμισε την Εθνική Ελλάδος από τα παλιά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκόρπισε στους... 5 ανέμους το Καζακστάν στην Opa Arena και βάζει πλώρη για το Euro…

Μόλις βρήκε χώρο όμως, η Ελλάδα ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη

του σκορ σε μια φάση όπου συνεργάστηκε ο Γιώργος Μασούρας και ο Φώτης Ιωαννίδης. Πάλι κατά την διάρκεια αντεπίθεσης η μπάλα έφτασε στον άσσο του Ολυμπιακού, ο οποίος ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας και με το εξωτερικό έβγαλε μια υπέροχη πάσα στον επιθετικό του Παναθηναϊκού ο οποίος με μία επαφή έκανε το 3-0.

Στο 40ο η «γαλανόλευκη» σημείωσε ακόμα ένα γκολ με τον Κουρμπέλη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Τσιμίκας πήρε την μπάλα από τα δεξιά και έκανε την σέντρα βρίσκοντας τον Κουρμπέλη που με κεφαλιά έκανε το 4-0. Μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η Ελλάδα συνέχιζε να πιέζει και μετά απο μερικές χαμένες ευκαιρίες κατάφερε να κάνει το 5-0, όταν μετά απο εκτέλεση κόνρερ οι αμυντικοί του Καζακστάν δεν υπολόγισαν σωστά με αποτέλεσμα ο Ταπάνοφ να κάνει λάθος κεφαλιά και να σημειώσει αυτογκολ.

Δείτε τα γκολ και τα highlights του αγώνα:

Πογέτ: «Δεν έχουμε δικαιολογίες, για να κερδίσεις τελικούς πρέπει να είσαι εκεί»

Σε δηλώσεις του μετά το ματς ο προπονητής της Εθνικής, Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στον προσεχή τελικό, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

«Δεν έχουμε δικαιολογίες, ούτε τραυματισμούς, όλοι είναι χαρούμενοι. Πρέπει να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό. Είναι ένας τελικός. Για να κερδίσεις τελικούς πρέπει να είσαι εκεί και εμείς είμαστε εκεί».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας, σχολίασε το παιχνίδι στο flash interview του ALPHA και στάθηκε στην πολύ καλή εκκίνηση.

«Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Δείξαμε πόσο θέλαμε τη νίκη από το 1ο λεπτό κι αυτό έκανε τη διαφορά. Μπήκαμε δυνατά, δεν δώσαμε χώρους, ήμασταν απειλητικοί, πηγαίναμε πρώτοι στις μονομαχίες, δεν είχαμε φόβο κι είχαμε πάθος. Ήταν η καλύτερη δυνατή εκκίνηση για ένα τέτοιο παιχνίδι. Είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας που ήταν πολύ σημαντικό. Μας δίνει πολύ ώθηση στο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά.

«Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για να πραγματοποιήσουμε αυτό που θέλουμε. Πλέον, έχει μικρύνει η 'ψαλίδα' των ομάδων. Όλες εκτός από δύο είναι ανταγωνιστικές. Δείξαμε από το πρώτο λεπτό, από την πρώτη προπόνηση, ότι θέλουμε να καταφέρουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σε κάθε περίπτωση».

Δείτε φωτογραφίες από όσα έγιναν στον αγώνα Ελλάδα - Καζακστάν:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσω, Euro 2024, Εθνική Ελλάδος, Καζακστάν, Τρίτης,proso, Euro 2024, ethniki ellados, kazakstan, tritis