Η τελευταία ημερομηνία για Δώρο Πάσχα 2024 - Πότε μπαίνει

Πότε λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του δώρου Πάσχα 2024. Τι γίνεται εάν δεν καταβληθεί.Κάτι λιγότερο από ενάμιση μήνα καλούνται να περιμένουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όσον αφορά στην πληρωμή του Δώρου Πάσχα 2024. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το δώρο Πάσχα…

Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς

ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166.

Μπορείτε να υπολογίσετε το ακριβές ποσό που θα πρέπει να λάβετε στο λογαριασμό σας, μέσα από την εφαρμογή της ΚΕ.Π.Ε.Α Γ.Σ.Ε.Ε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ (θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στην εφαρμογή).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δώρο του Πάσχα πατήστε ΕΔΩ.

Τι γίνεται εάν δεν καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Για την καθυστέρηση καταβολής των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, επισύρονται ποινικές κυρώσεις, με βάση τις οποίες προβλέπεται με φυλάκιση μέχρι 6 μηνών και χρηματική ποινή της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Ειδικότερα, εάν το δώρο Πάσχα δεν έχει καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δώρο Πάσχα 2024 - Πότε,doro pascha 2024 - pote