Δείτε βίντεο – «Παζάρια» Πριγκόζιν με τον αν. υπουργό Άμυνας έξω από το στρατηγείο του στο Ροστόφ

O Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε ότι όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στo Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Wagner.Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ισχυρίστηκε το Σάββατο (24/06) ότι κατέλαβε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Ροστόφ και σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, o Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του

ότι όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη ρωσική πόλη του Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχο της μισθοφορικής ομάδας Wagner. Ο επικεφαλής της Wagner λέει, επίσης, στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Telegram, ότι ο ίδιος και οι άνδρες του βρίσκονται στο στρατιωτικό αρχηγείο της νότιας περιφέρειας στο Ροστόφ.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν υποστηρίζει ότι αυτό δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή από τη Ρωσία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την ονομάζει το Κρεμλίνο, στην Ουκρανία. Παρ' όλα αυτά, ο Guardian δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του.

Ποινική έρευνα της Ρωσίας κατά του Πριγκόζιν

Από την πλευρά της, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Στις 23 Ιουνίου 2023, το Τμήμα Ερευνών της Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) κίνησε νομίμως και εύλογα ποινική υπόθεση κατά του E.V. Prigozhin βάσει του άρθρου 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός της οργάνωσης μια ένοπλης εξέγερσης. Οι ενέργειές του θα έχουν σωστή νομική αξιολόγηση. Το έγκλημα αυτό τιμωρείται με φυλάκιση από 12 έως 20 χρόνια».

Μάλιστα, η FSB προέτρεψε τους μαχητές της Wagner να μην εκτελέσουν τις εγκληματικές εντολές του Γεβγκένι Πριγκόζιν και να λάβουν μέτρα για τη σύλληψή του.

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως «όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του Γεβγκένι Πριγκόζιν σχετικά με το υποτιθέμενο "χτύπημα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα στρατόπεδα της Wagner" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ενημερωτική πρόκληση».

Ακόμα, ο Σεργκέι Σοϊγκού τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να εκτελούν πολεμικές αποστολές στη γραμμή επαφής με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει, απευθυνόμενο στα μέλη της οργάνωσης Wagner: «Σας έχουν εξαπατήσει στην εγκληματική περιπέτεια του Πριγκόζιν και στη συμμετοχή σας σε ένοπλη εξέγερση. Πολλοί από τους συντρόφους σας από διάφορα αποσπάσματα έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος τους, ζητώντας βοήθεια για να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους. Έχουμε ήδη παράσχει την εν λόγω βοήθεια σε όλους τους μαχητές και διοικητές που τη ζήτησαν. Σας παρακαλούμε να επιδείξετε διακριτικότητα και να έρθετε σε επαφή με εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου το συντομότερο δυνατό».

{https://youtu.be/WUBrVdrDhrY}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δείτε, – Παζάρια Πριγκόζιν, Άμυνας, Ροστόφ,deite, – pazaria prigkozin, amynas, rostof