Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέλει να κόψει κάθε συζήτηση για το ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο – καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ν.Δ. θα έχει αυτοδυναμία –, αλλά τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του για το λεγόμενο rotation στο επόμενο υπουργικό έφεραν, όπως ήταν φυσικό, πολλές συζητήσεις για το ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση, πόσοι και ποιοι θα βρεθούν εκτός, αλλά και για τα νέα πρόσωπα που θα επιλέξει

από τους πασοκογενείς.

Οι συζητήσεις αυτές, όπως ήταν φυσικό, έφεραν εκνευρισμό σε πολλά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία διέκριναν πίσω από τις γραμμές την έξοδό τους από το κυβερνητικό σχήμα. Τα τηλέφωνα άναψαν και οι συνεργάτες του Μητσοτάκη βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να μην ξέρουν τι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των πρώην κυβερνητικών στελεχών.

Έτσι ο ίδιος ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να επανέλθει με νέα του δήλωση κάνοντας σαφές πως δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας, ενώ υπονόησε ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί πως έχει δεδομένα θέση στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά για τα ονόματα που φιγουράρουν ως υποψήφιοι υπουργοί: «Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια, αλλά…».

Φυσικά, παρά την πρόθεσή του η συζήτηση να σταματήσει αμέσως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. βράζει, ενώ κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το μέλλον του την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ο… «ευχάριστος πονοκέφαλος»

Η όλη συζήτηση άνοιξε ωστόσο από μία αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην διακαναλική συνέντευξη για το θέμα της νέας κυβέρνησης.

«Έχω έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης, έχουμε πολλά άξια στελέχη, θέλω να επιλέξω τους καλύτερους σε σχέση με την αποστολή που θα τους δώσω, είναι σαφές ότι πρωτοκλασάτα στελέχη θα βρεθούν σε άλλα υπουργεία, ενώ θα υπάρξει και η ευκαιρία σε νέους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητές τους. Θα υπάρξουν και πρωτοκλασάτα στελέχη που σε πρώτη φάση δεν θα αξιοποιηθούν, το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ανοίγοντας έτσι άτυπα την συζήτηση για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Οι συζητήσεις λίγες ημέρες πριν από τις δεύτερες κάλπες επικεντρώθηκαν γύρω από αυτό το θέμα, καθώς οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας λένε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. θα βγουν από την κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να μπουν πρώην στελέχη που στο παρελθόν ήταν στο ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς ο Μητσοτάκης επιθυμεί με την κίνηση αυτή να πάει ακόμα περισσότερο προς το κέντρο τη Ν.Δ., αν και στην Πειραιώς έχουν αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες μουρμούρες.

Όσοι προέρχονται από την παραδοσιακή Δεξιά αντιδρούν στο ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκης προς το Κέντρο λέγοντας ότι στο τέλος η Ν.Δ. θα χάσει τη φυσιογνωμία της. Οι μουρμούρες αυτές κινούνται σε πολύ χαμηλούς τόνους και εντός πλαισίου, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για γκρίνιες.

Παλαιοί, νέοι και μετακινήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πάντως ότι αμφίβολο μέλλον στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν ο Θανάσης Πλεύρης, ο Μάκης Βορίδης και ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος – ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγεται ότι μπορεί να μετακινηθεί στο Υποδομών ή σε ένα νέο υπουργείο Απασχόλησης, το οποίο θα έχει στην αρμοδιότητα του μόνο την έκδοση συντάξεων. Οι πληροφορίες λένε ότι του προτάθηκε το Ναυτιλίας, αλλά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε αρνητικός.

Για το Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα του Θανάση Παπαθανάση, ενώ για το Υγείας μία γυναίκα και ένας άντρας εμφανίζονται οι επικρατέστεροι. Η Νίκη Κεραμέως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι επικρατέστεροι για να φέρουν εις πέρας το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ακούγεται ότι μπορεί να μετακινηθεί στο υπουργείο Άμυνας και στο υπουργείο Εξωτερικών να πάει ο Γιώργος Γεραπετρίτης με αναπληρώτρια υπουργό την πρώην επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Μητσοτάκη και πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μάλλον θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ενώ λέγεται ότι θα τον αντικαταστήσει ο πρώην υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με αναπληρωτή εκ νέου τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης λέγεται ότι θα κατευθυνθεί προς το υπουργείο Παιδείας εκτός αν ισχύουν οι πληροφορίες για την δημιουργία ενός υπερυπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο θα ενσωματωθεί και η Ψηφιακή Διακυβέρνηση όπου εκεί αναμένεται να παίξει τον πρώτο ρόλο.

Για το Ενέργειας ακούγεται το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου ενώ για το Δικαιοσύνης το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας φέρεται ως πιθανός διάδοχος του πρώην συναδέλφου του Γιώργου Γεωργαντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι γυναίκες που αναμένεται να μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, ως υπουργός Τουρισμού, η Σοφία Ζαχαράκη – ακούγεται για κυβερνητική εκπρόσωπος –, η Δόμνα Μιχαηλίδου στο «υπουργείο Οικογένειας» και η Ειρήνη Αγαπηδάκη ως αναπληρώτρια υπουργός στο Υγείας. Για το Πολιτισμού ακούγεται και πάλι η Λίνα Μενδώνη.

Σε ό,τι αφορά το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, το νέο πρόσωπο της επόμενης τετραετίας θα είναι ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος, πιθανότατα θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργού Επικρατείας. Ο Άκης Σκέρτσος θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο η θητεία του οποίου ως υπουργού Επικρατείας, αναμένεται να ανανεωθεί.

Στην ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου θα παραμείνουν ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη δημοσιογράφος κ. Γ. Βλαστάρης, ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, οι πρώην αναπληρωτές του Γιώργος Ευθυμίου και Χρ. Ζωγράφος, η διευθύντρια του γραφείου Επικοινωνίας Κύρα Κάπη κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: LIVE η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Απολύτως εφικτός ο στόχος για μέσο μισθό 1.500 ευρώ – Έλεγχοι και διαφάνεια αντί μείωσης του ΦΠΑ

Τσίπρας: Παραπέμπει στη δήλωση Σακελλαρίδη και καλεί σε συστράτευση

Keywords
ομαδα, το φως, αδωνις γεωργιαδης, υπουργείο παιδείας, δημοσκοπηση, νέα, υπουργοι, φως, ΠΑΣΟΚ, ελλαδα, ηπα, χατζηδακης, φλωριδης, εκλογες, live, ΑΝΤ1, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, κικιλιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεσσαλονικη, αξια, νεα κυβερνηση, γιαννης κεφαλογιαννης, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, τσιπρας, εκλογες ηπα, δομνα μιχαηλιδου, ειρήνη παπαδοπούλου, αναπληρωτες, το θεμα, γυναικα, ηπα, θεμα, θητεια, ονοματα, πειραιως, τα νεα, υπουργείο παιδείας, φως, αδωνις, ακης, αλεξανδρα, βοριδης, δηλωση, ευχαριστο, ευκαιρια, ευρω, ειπε, ειρηνη, εσωτερικων, ευθυμιου, θωμας, ομιλια, καπη, κυβερνηση, κινηση, μαξιμου, μητσοτακης, νικη, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ονομα, πλευρης, ρολο, συζητηση, σοφια, τεως, το φως, υπουργειο εξωτερικων, φυσικο, χρηστος, ψηφιακη, δημητρης, ερωτησεις, υπουργειο, κυριακου, πληροφοριες, θανασης, θελω να, υγειας, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα