Μπάιντεν: «Ακλόνητη η στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ» - Επικοινώνησε με Νετανιάχου

Η τοποθέτηση του Τζο Μπάιντεν μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Επικοινώνησε με τον Μπ. Νετανιάχου.«Καταδικάζω αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μετά τη συνομιλία που είχε με τον Μπ. Νετανιάχου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συγκαλέσει συνόδο των G7…

Οι ΗΠΑ «πρέπει να μείνουν μακριά» από τη σύγκρουση, λέει η αποστολή του Ιράν
στον ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να μείνουν μακριά» από τη σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, δήλωσε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ.

Σε μια ανάρτηση στο X, προειδοποίησαν ότι η απάντηση της Τεχεράνης θα γίνει πιο αυστηρή εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί.

«Η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του Σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», ανέφεραν.

«Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σκληρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!».

Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) εξέδωσαν δήλωση, απειλώντας οποιαδήποτε χώρα βοηθά το Ισραήλ και επιτρέπει στο έδαφός του για να χρησιμοποιηθεί για επίθεση στο Ιράν.

Το IRGC πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε απειλή από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με «απάντηση από το Ιράν».

Γκουτέρες: «Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλον πόλεμο»

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα» τη «σοβαρή κλιμάκωση» που αντιπροσωπεύει η επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ από το Ιράν.

Αναρτώντας δήλωση στο X, ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Προέτρεψε επίσης «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» από όλα τα μέρη μετά την επίθεση, στην οποία ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αφορούσε περισσότερα από 200 drones και πυραύλους.

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ούτε η περιοχή ούτε ο κόσμος μπορούν να αντέξουν έναν νέο πόλεμο», είπε ο κ. Γκουτέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Ιράν, Ακλόνητη, ΗΠΑ, Ισραήλ,bainten, iran, akloniti, ipa, israil