Novartis: Οι ημερομηνίες που καλούνται Παπαγγελόπουλος, Φιλιππάκης, Τάρκας και Παπαδάκου

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα κληθούν να καταθέσουν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τρία μη πολιτικά πρόσωπα 

Κατά πλειοψηφία η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, αποφάσισε να καλέσει ανωμοτί για εξηγήσεις τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα στις κάτωθι ημερομηνίες:

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καλείται στις 15 Ιουνίου 2020.

Ιωάννης

Φιλιππάκης, καλείται στις 18 Ιουνίου 2020

Αλέξανδρος Τάρκας, καλείται στις 23 Ιουνίου 2020

Γιάννα Παπαδάκου, καλείται στις 24 Ιουνίου 2020

​Νωρίτερα, ο  κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι «Είχα 20 χρόνια να έρθω εδώ. Οι εποχές άλλαξαν, ήταν δυσάρεστες. Για αυτό έχω πολλά χρόνια να πατήσω και δεν θα βάλω εδώ, τώρα θέμα ακυροτήτων. Μετά την παροχή προθεσμίας θα γίνουν αυτά. Επειδή είναι πολλές χιλιάδες οι σελίδες, θα θέλαμε μια σημαντική προθεσμία. Εμείς δεν πρόκειται να παραβιάσουμε την μυστικότητα, ενώ αυτή παραβιάστηκε από άλλες πλευρές. Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θέλουμε να σεβαστούμε την διαδικασία. Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου», ενώ ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη σημείωσε ότι «η κλήση του κ. Φιλιππάκη παραβιάζει τις προβλέψεις 86 Συντάγματος και τις διατάξεις νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και του Κανονισμού της Βουλής. Δεν μπορεί η Επιτροπή να καλεί ανωμοτι» και συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε να κληθεί ως μάρτυρας. Ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να ναρκοθετηθεί η διαδικασία με ακυρότητες. Θελουμε να αποδείξουμε ότι ο κ, Μιωνής είναι συκοφάντης και σκευωρός. Αλλά αυτό κινδυνεύει από τη διαδικασία.Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να θωρακιστεί η διαδικασία από ακυρότητες. Και αυτό διασφαλίζεται μόνον αν κληθεί ως μάρτυρας. Υποχρεούστε να κληθεί ο κ. Φιλιππάκης ως μάρτυρας, αλλιώς πρόκειται για στέρηση φυσικού δικαστή και αρνησιδικία». 

Από την πλευρά της η Γιάννα Παπαδάκου ανέφερε ότι δεν αποδέχεται την ιδιότητα της ύποπτης. «Εκφράζω την δυσάρεστη έκπληξη μου, όπως το έκανε χθες με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ. Από εδώ παρέλασαν εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, κατηγορούμενοι για μίζες, για ξέπλυμα χρήματος.Εγώ θέλω να έρθω στην Επιτροπή για τη αλήθεια και μόνον αυτή. Το οφείλω στον εαυτό μου, για να τον υπερασπιστώ απέναντι σε μια εισαγγελέα που με έχει συκοφαντήσει και την έχω μηνύσει. Απέναντι στον κ. Μιωνη που έχει καταδίκες, απάτη επί δικαστηρίω,  και τον οποίο επίσης έχω μηνύσει. Έχω μια μεγάλη απορία. Πως καταφέρατε να βρείτε τόσο εύκολα τον κ, Μιωνη. Κάθε φορά που ήθελα να του επιδώσω μια μήνυση, δεν τον έβρισκα. Δεν θα πω κάτι για το οποίο δεν θα προσκομίσω αποδεικτικά στοιχεία. Η αλήθεια ο,τι και να γίνει, θα βγει. Ακόμη και σε εφημερίδα τοίχου» επεσήμανε. 

Σχόλιο πηγών ΝΔ

«Παράτυποι θα ήμασταν αν δεν τους καλούσαμε ως υπόπτους. Τότε θα υπήρχε θέμα ακυρότητας», σχολιάζουν πηγές της ΚΟ της ΝΔ στην προανακριτική επιτροπή, για την κλήση ανωμοτί των τριών μη πολιτικών προσώπων.

Μέλη της πλειοψηφίας στην επιτροπή, εξηγώντας το σκεπτικό με το οποίο απέρριψαν την ένσταση ακυρότητας των τριών μη πολιτικών προσώπων, υπογράμμιζαν ότι βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το πόρισμα της επιτροπής και η απόφαση της Βουλής, παραπέμπει στο Δικαστικό Συμβούλιο, πέραν του υπουργού, και πρόσωπα - συμμετόχους αυτού, για συγκεκριμένα αδικήματα, συνεπώς οφείλουν προηγουμένως να τους έχουν δώσει την ευκαιρία να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ως ύποπτοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα