25η Μαρτίου: Εικόνες από τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της μαθητικής παρέλασης. Τι ώρα αναμένεται να παύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής (24/3) η μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ενώ σε ισχύ είναι και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της…

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη

και σθένος η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Και ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Από τη δική του μεριά, ο κ. Δούκας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το "εμείς" κι όχι το "εγώ" που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό, με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, με δικαιοσύνη και με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Οι κλειστοί δρόμοι λόγω της παρέλασης

Αν επιλέξετε να βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητό σας σήμερα Κυριακή 25 Μαρτίου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λάβετε υπόψη τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από την τροχαία.

Για σήμερα Κυριακή 24/3 (μαθητική παρέλαση) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης, από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στους ακόλουθους δρόμους:

Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος. Βασιλέως Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της. Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Λεωφόρος Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθανάσιου Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.

«Επισημαίνεται ότι την Δευτέρα 25-3-2024 θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία.

Το τέλος των εκδηλώσεων ανακοινώνεται επίσης από την Tροχαία, αλλά η ομαλή κυκλοφορία δεν αναμένεται να γίνει πριν από τις 15:00 περίπου το μεσημέρι.

Εικόνες από τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας:

Keywords
Τυχαία Θέματα