Ένας 15χρονος ήρωας: Έσωσε πάνω από 100 ανθρώπους στο μακελειό της Μόσχας (δείτε βίντεο)

Πώς ο έφηβος πήρε την κατάσταση στα χέρια του κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα.Ένας απλός μαθητής που εργαζόταν με μερική απασχόληση στο βεστιάριο του Crocus City Hall, στη Μόσχα, οδήγησε περισσότερους από 100 ανθρώπους έξω από το κτίριο κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής…

Τουλάχιστον στους 133 οι νεκροί

Πάντως, ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση είχε αυξηθεί σε 133 μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (23/03), σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε ημέρα πένθους

για την Κυριακή (24/03) και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών της επίθεσης.

Οι ρωσικές Aρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 145 άτομα είχαν τραυματιστεί, ενώ 16 άτομα βρίσκονταν σε «κρίσιμη κατάσταση» το Σάββατο (23/03). «Ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Αντρέι Βορομπιόφ, κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας.

Φωτογραφίες, το βράδυ της Παρασκευής (22/03), έδειχναν το Crocus City Hall να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ σκληρά βίντεο δείχνουν αρκετούς ανθρώπους να σκοτώνονται από τους άγνωστους ενόπλους. Σε ένα απόσπασμα, τρεις άνδρες με στολή που έφεραν τουφέκια, πυροβολούσαν εξ επαφής πτώματα που ήταν διασκορπισμένα στο λόμπι της αίθουσας συναυλιών. Άλλα βίντεο έδειχναν ανθρώπους να ουρλιάζουν, να σέρνονται έξω από τον μουσικό χώρο ή να φεύγουν από τις σκάλες. Η επίθεση έγινε λίγα λεπτά πριν ένα ρωσικό ροκ συγκρότημα αρχίσει να παίζει μπροστά σε ένα sold out κοινό.

«Νομίσαμε ότι οι πυροβολισμοί ήταν μέρος της συναυλίας»

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων έκαναν λόγο για σκηνές χάους και σύγχυσης, με πολλούς αρχικά να θεωρούν αρχικά ότι ο ήχος των πυροβολισμών ήταν μέρος της συναυλίας. «Μπήκαμε στην αίθουσα και πήραμε τις θέσεις μας ακριβώς στο κέντρο. Κάποια στιγμή ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο από έξω από την αίθουσα, νομίσαμε ότι ήταν μέρος της συναυλίας», δήλωσε στον «Guardian» η Αρίνα, κλινική ψυχολόγος από τη Μόσχα. Η ίδια πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή, όμως, καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν πυροβολισμοί. Τότε είδαμε έναν άνδρα με παραλλαγή να κρατάει ένα αυτόματο όπλο, ξαπλώσαμε όλοι στο έδαφος. Κοίταξα δίπλα μου και είδα πολλούς τραυματίες με αίμα».

Η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε ότι οι νεκροί στον συναυλιακό χώρο πέθαναν από τραύματα πυροβολισμών και «δηλητηρίαση» που σχετίζεται με τη φωτιά. Μάλιστα, η Επιτροπή πρόσθεσε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν «ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στους χώρους της αίθουσας συναυλιών».

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram που πρόσκειται στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε ότι περισσότερα από 10 πτώματα θυμάτων είχαν βρεθεί σε μία από τις τουαλέτες του Crocus City Hall. Σύμφωνα με το κανάλι, τα θύματα κρύβονταν από τους πυροβολισμούς, αλλά αργότερα πέθαναν εξαιτίας του καπνού.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε το περιστατικό, με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να κάνει λόγο για “ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση». Οι πυροβολισμοί στο Crocus City Hall ήταν η φονικότερη επίθεση στη Ρωσία από την πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν το 2004, κατά την οποία σκοτώθηκαν 334 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά, αφού κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από μαχητές για δύο ημέρες.

{https://youtu.be/3vrVj9f3Caw}

Keywords
Τυχαία Θέματα