Τουρκία: Σε απόγνωση οι Τούρκοι από την ακρίβεια – Πόσο κοστίζει ένα κιλό ζάχαρη

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να μαστίζει την Τουρκία με εκατομμύρια τούρκους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω ρεπορτάζ του ALPHA TV, αρκετοί επισκέπτονται διάφορες αγορές αλλά δεν μπορούν αν αγοράσουν σχεδόν τίποτα.

Τα νοικοκυριά στην γειτονική χώρα γονατίζουν στην κυριολεξία και χαρακτηριστικές είναι τα όσα λέει μια γυναίκα με δάκρυα στα μάτια: «Είναι πολύ δύσκολο. Δύσκολη η επιβίωση», ενώ μια γιαγιά χρειάστηκε να πει στο εγγόνι της οτι δεν μπορεί

να του αγοράσει κάτι που ζήτησε επειδή είναι ακριβό: «Δεν ξέρω, λένε οτι είναι πολύ ακριβό», λέει το παιδάκι, για να συμπληρώσει με εμφανή αμηχανία η γιαγιά του: «Ναι του είπαμε οτι είναι ακριβό».

«Ήρθε το Μπαϊράμι, πώς να το γιορτάσουμε όμως; Ένα κιλό ζάχαρη κοστίζει 300 λίρες», αναρωτιέται ένας άλλος Τούρκος πολίτες με την αντιστοιχία της τιμής της ζάχαρης που αναφέρει σε ευρώ να είναι 8,64!

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις και να βάζει τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, μετά την πανωλεθρία που υπέστη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές χάνοντας τρεις μεγάλους δήμους.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα