Τουρκία: Πανηγυρισμοί για την πρώτη πτήση του μαχητικού ΚΑΑΝ – «Είναι ίδιο με τα F-35» λέει ο Ερντογάν

Ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία του πρώτου αεροσκάφους 5ης γενιάς εγχώριας ανάπτυξης πραγματοποίησε η Τουρκία, με την παρθενική πτήση του ΚΑΑΝ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε πανηγυρισμούς στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το ΚΑΑΝ προκαλεί φόβο στους εχθρούς, σιγουριά στους φίλους», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι το νέο αεροσκάφος «είναι ίδιο με το F35».

«Σήμερα ζήσαμε άλλη μια ημέρα υπερηφάνειας για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, ε, νέοι; Το εθνικό

μας μαχητικό ΚΑΑΝ σήμερα πραγματοποίησε με επιτυχία τη πρώτη του πτήση», ε σε ομιλία του ο Ερντογάν, ενώ το πλήθος φώναζε: «Αν κάνει κάτι, το κάνει μόνο ο Ερντογάν. Θα ακολουθήσουν κι άλλα οπλικά συστήματα».

«Βλέπετε; Βλέπετε το ΚΑΑΝ! Θα δείτε τι άλλο θα ακολουθήσει! Κατασκευάσαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη; Κατασκευάσαμε το AKINCI! Αχ! Θα δείτε, το άλλο θα ακολουθήσει» επισήμανε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» κάνει λόγο για «επανάσταση της αεροπορίας», για τα «ατσαλένια φτερά των Τούρκων στους αιθέρες» κάνει λόγο η «Sabah», ενώ «Απογειωθήκαμε στους ουρανούς» είναι το πρωτοσέλιδο της «Yeni Safak».

Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα