Παναθηναϊκός: Το «πρέπει» στο ντέρμπι και η ενδεκάδα

Στο γήπεδο που λίγους μήνες πριν έχασε το πρωτάθλημα πηγαίνει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή (22/10, 19:30) για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Κάθε ματς μεταξύ τους έχει τη δική του σημασία. Υπάρχει το γόητρο, υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο. Με νίκη οι «πράσινοι» πιάνουν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους και σκαρφαλώνουν κορυφή, με ήττα μένουν στο -6.

Μόνο που το σημαντικότερο δεν είναι τίποτα

από τα δύο για την ώρα. Έχει να κάνει κυρίως με την αντίδραση που πρέπει να βγάλει ο Παναθηναϊκός στα μεγάλα ματς. Δύο έδωσε φέτος και μάλιστα στο γήπεδό του χωρίς να νικήσει σε κανένα.

Αν πάμε και στην περσινή σεζόν, το «τριφύλλι» τελείωσε τη σεζόν με τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη απέναντι σε ΑΕΚ εντός (0-0), ΠΑΟΚ εντός (1-1), Ολυμπιακό εκτός (1-0) και Άρη εντός (1-1). Γι’ αυτό και ένα καλό αποτέλεσμα θα διώξει και όλες τις αμφιβολίες που υπάρχουν τελευταία για το τι μπορεί να κάνει σε μεγάλα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Περισσότερο στον εαυτό του έχει να δώσει απαντήσεις.

Το φετινό ρόστερ είναι ικανό να πετύχει πολλά, αλλά θα πρέπει να δείξει κόντρα στους μεγάλους μία σταθερότητα. Επιπλέον, αποτελεί έξτρα κίνητρο ότι στη Stoiximan Super League το πρόγραμμα στρώνει μετά.

Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι της ενδεκάδας 

Από εκεί και πέρα, σε τέτοια παιχνίδια το ενδιαφέρον για τις επιλογές των προπονητών είναι μεγάλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κλειδώσει για αρκετές θέσεις, αλλά όχι για όλες. Δύο είναι τα βασικά ερωτηματικά.

Το ένα έχει να κάνει με τον δεξιό μπακ. Ο Βαγιαννίδης επανήλθε πλήρως και διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Κώτσιρα. Πιο συνεπής αμυντικά ο δεύτερος και μετράει αυτό σε εκτός έδρας ντέρμπι, πιο καλός επιθετικά ο πρώτος.

Ανοιχτή είναι και μία θέση στα χαφ. Για την ακρίβεια θα το κρίνει ο Τσέριν αυτό. Εάν είναι εντάξει, θα πάρει φανέλα βασικού. Εάν, όμως, είναι αισθητά κουρασμένος λόγω των υποχρεώσεων με τη Σλοβενία, ίσως ξεκινήσει ο Βιλένα. Αγωνιστικά, πάντως, ταιριάζει περισσότερο στο παιχνίδι ο πρώτος.

Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Μπερνάρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης δείχνουν να έχουν κλειδωμένη τη θέση τους στην ενδεκάδα. Ανάλογα με το πού θα παίξει ο Μπερνάρ θα δούμε και έναν εκ των Μαντσίνι και Τζούρισιτς. Στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος έπαιξε αριστερά. Στη μία πλευρά του γηπέδου βγήκε αυτή η επιλογή, στην άλλη όχι. Ο Μαντσίνι δίνει περισσότερες βοήθειες πίσω και γι’ αυτό ίσως προτιμηθεί.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα