Παναθηναϊκός: Η Εφές ήταν αποδεκατισμένη, ο Αταμάν έκανε ροτέισον έξι παικτών!

Δεν ξέρουμε αν ο Εργκίν Αταμάν επηρεάστηκε συναισθηματικά από την επιστροφή του στο Σινάν Ερντέμ, ένα γήπεδο που έγραψε χρυσή ιστορία για έξι χρόνια με την Εφές, όμως το κοουτσάρισμα που έκανε δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Έτσι ο Παναθηναϊκός, κουρασμένος και χωρίς καθαρό μυαλό στο τέλος, γνώρισε οδυνηρή ήττα με 71-68.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εφές έπαιζε κυριολεκτικά… μισή καθώς δεν είχε στη διάθεσή της τους Κλάιμπερν,

Μπομπουά, Ζίζιτς, Πλάις, Γουίλις, Μπράιαντ, ενώ ο Γιλμάζ πρόλαβε να παίξει μόλις 12:30 λεπτά προτού τραυματιστεί και αυτός και αποχωρήσει.

Το θέμα είναι οτι ενώ ο προπονητής των Τούρκων Ερντέμ Τσαν μοίρασε τον χρόνο σε 8-9 παίκτες του, ο Αταμάν περιόρισε το ροτέισον σε μόλις 6!

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος το τριφύλλι να παρουσιαστεί κουρασμένο, χωρίς ενέργεια για καλή άμυνα και διαύγεια για σωστές αποφάσεις και επιθέσεις.

Κάπως έτσι επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν 21 ολόκληρους πόντους, την ώρα που οι παίκτες της Εφές είχαν αρχίσει να κουράζονται από το τρίτο δεκάλεπτο. Διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Αταμάν έκαναν το ξέσπασμά τους  και με επιμέρους 13-21 άρχισαν να έχουν αυτοί εικόνα νικητή.

Ο Αταμάν όμως έκανε «κατάχρηση» των Σλούκα, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου, με αποτέλεσμα στο τέλος να φανεί η έλλειψη φρεσκάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καλαϊτζάκης δεν έπαιξε λεπτό, Μαντζούκας πάτησε παρκέ για μόλις 1:44, ο Μπαλτσερόφκι για 4:13, ενώ ο Βιλντόζα εσχάτως ήταν ανεβασμένος αγωνίστηκε για μόλις 6:25. Α, ο Αταμάν έδωσε χρόνο και στον… ξεχασμένο Κάιλ Γκάι αλλά κι εκείνος δεν προλαβε να… ζεσταθεί καν με 1 λεπτό και 56 δευτερόλεπτα στο παρκέ του Σινάν Ερντέμ.

Αντιθέτως ο προπονητής της Εφές έδωσε χρόνο σε κάποιους «άσημους» η νεαρούς παίκτες, όπως ο Χόλατζ, ο Οσμάνι, ο Οτούρου και ο Γκάτζι. Ακόμη και ο Μάικ Ντάουμ που ήρθε πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο αγωνίστηκε για 21 λεπτά. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν πιο φρέσκοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά κι έκαναν την αντεπίθεσή τους.

Δείτε παρακάτω τα στατιστικά του ΕφέςΠαναθηναϊκός 71-68

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα