Παναιτωλικός – Βόλος 2-0: Χαμογέλασε και τον βούλιαξε

Παναιτωλικός – Βόλος: Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον ήταν η φάση έως τώρα μόνο που οι Αγρινιώτες έδειξαν σφυγμό νικώντας με 2-0 το απόγευμα του Σαββάτου (21/10). Δεν είναι ψέμα, μετά από οκτώ μήνες τα κατάφεραν!

Πήραν το πρώτο τους τρίποντο και μαζί με αυτό μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή φάνηκε μία ελαφρά βελτίωση. Ήταν αναμενόμενο ο Γιάννης Πετράκης να διορθώσει κάπως το χάλι που είχε παραλάβει από τον Γκάμπριελ Σούρερ. Το πρώτο βήμα έγινε. Μόνο που θα χρειαστούν πολλά ακόμη.

Ο

Παναιτωλικός έστειλε και μήνυμα στον αντίπαλό του. Αν θέλει ο Βόλος να ισιώσει, ο πιο βατός δρόμος ένας είναι, να ακολουθήσει τους Αγρινιώτες. Να βρει, δηλαδή, και εκείνος κάποιον κόουτς που θα μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Αλλιώς με τέτοια εικόνα δεν θα πάει μακριά.

Το ματς

Δεν είχε πολλές συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο. Πιο εύκολα έβρισκες λάθη, παρά καλές ενέργειες. Με μία φλύαρη υπεροχή άρχισε ο Βόλος και σταδιακά προσπάθησε να φτάσει σε τελικές.

Η πρώτη του ήταν στο 18′ με τον Κορνέτ και η δεύτερη δύο λεπτά μετά το δοκάρι του Τρουιγέ με ωραίο σουτ. Μόνο που κάτι περισσότερο δεν κατάφεραν στη συνέχεια οι Θεσσαλοί. Αντιθέτως, άρχισαν να χάνουν έδαφος.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε λίγο με τον Χουάνπι να κάνει κάτι, αλλά και εκείνος κακός ήταν. Του έλειπαν πολλά για να βγάλει ευκαιρίες. Μόνο που στο 45’+2 πήρε ένα απρόσμενο δώρο. Κανείς δεν κατάλαβε τι έκαναν οι Παπαδόπουλος και Λούνα. Το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να στρωθεί σε κενή εστία στον Λιάβα και έτσι έγινε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα και την ψυχολογία, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος. Είχε στα πρώτα λεπτά του ευκαιρίες με αποτέλεσμα να αρχίσει τις αλλαγές ο Κώστας Μπράτσος για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφερε.

Ο Παναιτωλικός είχε φάσεις στο 64′ με τον Χουάνπι και στο 74′ με τον Σενγκέλια, ενώ η τρίτη ευκαιρία ήταν ακόμη καλύτερη. Την έχασε στο 79′ ο Χουάνπι μετά από ωραία ομαδική συνεργασία και ακολούθως ο Χατζηθεοδωρίδης. Στο επόμενο λεπτό, όμως, έγινε το 2-0. Σκόρερ ο Μπρούνο Ντουάρτε μετά από κόρνερ του Χουάνπι.

Εκεί τελείωσαν όλα και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο κορυφαίος του αγώνα, Χουάνπι, πάντως, θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε αντεπίθεση στο 89′. Τελικά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω.

Παναιτωλικός – Βόλος 2-0

Σκόρερ: 45’+2 Λιάβας, 80′ Μπρούνο Ντουάρτε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίβα, Λιάβας, Πέρες (90′ Νικολάου), Μπαλντασάρα (70′ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (90′ Τσιγγάρας), Βοϊλης (78′ Πέδρο), Ντουάρτε (70′ Σενγκέλια).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (78′ Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (69′ Μαχαίρας), Κόμπα, Κορνέτ (54′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (69′ Ενγκίν) Γκαρσί.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα