Ορεινός Αγώνας: Στις 28 Απριλίου το Kissavos Marathon Race

Ένας Ορεινός αγώνας, που θα είναι ξεχωριστή εμπειρία για όσους συμμετάσχουν θα γίνει στην Αγιά της Λάρισας στις 28 Απριλίου. Ο λόγος βέβαια για τον 6ο KISSAVOS MARATHON RACE- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ 2024! Και μάλιστα οι εγγραφές συνεχίζονται.Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή θα βρίσκονται στους πρόποδες του Κίσσαβου και αυτό από μόνο του για όσους έχουν περάσει από την περιοχή τα λέει όλα.

Ξεκινώντας από την πλατεία της Αγιάς, θα διασχίσουν παραµυθένια δασικά µονοπάτια,

πυκνά δάση από έλατα, οξιές, δρύες, καστανιές με φυσικές πηγές, γραφικά ορεινά χωριά, πλατείες και ξωκλήσια.  Τι άλλο να ζητήσουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή.

Οι δρομείς θα φτάσουν στην κορυφή του Κισσάβου, στα 1.978 μέτρα, όπου θα απολαύσουν  το αλπικό τοπίο και τη θέα στο Αιγαίo.

Μία έκταση 16.900 εκταρίων στο ΒΑ τμήμα του Κισσάβου έχει χαρακτηριστεί Αισθητικό δάσος και αποτελεί ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας, έχοντας ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστασίας «ΦΥΣΗ 2000» (NATURA 2000), ως περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Ο Ορεινός αγώνας είναι απόστασης 40χλμ. και αν μη τι άλλο θα αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία.Η Αγιά, για τους λίγους, που μπορεί να μην γνωρίζουν, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού Λάρισας, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. στους πρόποδες του πανέμορφου Κισσαβου, απέχει 37 χλμ. από τη Λάρισα και λίγα μόλις λεπτά από την παραλιακή ζώνη του νομού.Κατοικείται από 5.000 άτομα περίπου. Στην περιοχή ρέει ο Άμυρος ποταμός, που πηγάζει από τον Κίσσαβο, διασχίζει το Δώτιο πεδίο και χύνεται στη λίμνη Κάρλα.Πληροφορίες για τον αγώνα αλλά και για τις συμμετοχές στο www.kissavosmarathonrace.gr

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα