Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Πέφτουν κεφάλια» στη ΝΔ για να σωθεί η Νίκη Κεραμέως!

Πέφτουν «κεφάλια» στη ΝΔ για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, και όλα γίνονται για να σωθεί η Νίκη Κεραμέως! Καταιγίδα εξελίξεων έχουμε τις τελευταίες ώρες, με γαλάζια στελέχη να παραιτούνται υπό το βάρος των αποκαλύψεων της διαρροής προσωπικών στοιχείων των ψηφοφόρων του εξωτερικού, που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για προεκλογική καμπάνια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η πρώτη που «καρατομήθηκε» ήταν η ίδια η κ. Ασημακοπούλου η οποία αποσύρθηκε από τη μάχη των Ευρωεκλογών δήθεν με τη θέλησή της (ενώ ήταν προφανέστατα εντολή Μαξίμου) και έγραψε ότι… ενημέρωσε τον πρωθυπουργό

για την απόφασή της και θα απέχει «μέχρι το θέμα να ξεκαθαριστεί πλήρως».

Φυσικά η ιστορία των 5 χρόνων διακυβέρνησης ΝΔ έχει δείξει ότι όποτε ένα γαλάζιο στέλεχος πιάνεται με «τη γίδα στην πλάτη» για ένα σκάνδαλο, απλά το Μαξίμου τον απομακρύνει για λίγο και τον «παρκάρει» στην αφάνεια μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Και έπειτα τον/την επαναφέρει. Τρανό παράδειγμα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για την υπόθεση στα Τέμπη.

‘Όμως το ντόμινο εξελίξεων παρέσυρε κι άλλους. Κάπως έπρεπε να «εξηγηθεί» το από πού βρήκε τα προσωπικά στοιχεία η κ. Ασημακοπούλου. Από την αρχή είχε βρεθεί στο στόχαστρο το ΥΠΕΣ και η Νίκη Κεραμέως, όμως ως συνήθως θυσιάζονται τα μικρότερα «ψάρια» για να την βγάλουν καθαρή τα μεγάλα.

Επόμενες «καρατομήσεις» λοιπόν ήταν αυτές του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, αλλά και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου. Αμφότεροι αποπέμφθηκαν ως υπεύθυνοι για τη διαρροή της λίστας προς την κ. Ασημακοπούλου!

Τα δύο γαλάζια στελέχη ουσιαστικά γίνονται «θυσία» για χατίρι της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως που σήμερα συμπεριφέρεται σαν να μην ήξερε τίποτα για τις παρανομίες στο ίδιο της το υπουργείο!

Η υπόθεση θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών, τότε που θυσιάστηκαν πάλι 2 «υπασπιστές», ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού (και ανιψιός του), Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέοντας, προκειμένου να φύγουν τα «φώτα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του.

Η κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί τις ίδιες τακτικές. Ο ίδιος θίασος επαναλαμβάνεται και τώρα. Όμως οι ευθύνες για το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι σαφώς ποινικές, διότι έχουμε «καραμπινάτη» παραβίαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η Νίκη Κεραμέως θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας, ωστόσο κανένας δεν έχει την αυταπάτη ότι διαθέτει την εντιμότητα να το κάνει.

Πριν λίγες μέρες η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι το ΥΠΕΣ «δεν δίνει σε κανένα στοιχεία πολιτών». Σήμερα το Μαξίμου αποπέμπει 2 γαλάζια στελέχη ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Άρα η κ. Κεραμέως είτε έλεγε ψέματα στον λαό – είτε δεν ξέρει τι της γίνεται στο υπουργείο, άρα και πάλι είναι ακατάλληλη για τη θέση της.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο κατάφερε να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστολική ψήφο και αυτό είναι κάτι που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα