Ολυμπιακός: Πρέπει να βγει μπροστά ο Ράιτ – Θα συνεχίσει όπως με Ρεάλ ο Σίκμα;

Την Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (21:15), θέλοντας να ξεπεράσει όλες τις απουσίες που έχει και να πάρει ακόμα μία νίκη που θα είναι… χρυσάφι στη Euroleague.

Η ομάδα του Πειραιά όμως έχει πολύ δύσκολη αποστολή, αφού έχει χάσει σχεδόν όλη τη δύναμη της, όσον αφορά τους

ψηλούς.

Φυσικά ο Μουσταφά Φαλ θα είναι εκτός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Νικολά Μιλουτίνοφ που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, αμφίβολος είναι και ο Φιλίπ Πετρούσεφ, που δεν αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ την τελευταία στιγμή για να προστατευτεί.

Έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κάνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει στα χρόνια του στον Ολυμπιακό, θα βάλει δηλαδή τον Μόουζες Ράιτ, άμεσα να παίξει.

Ακόμα και αν ο Σέρβος βρεθεί τελικά στο παρκέ, δεν θα είναι φουλ έτοιμος αφού έχει χάσει προπονήσεις και έτσι ο Αμερικανός θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Θα έχει λοιπόν την ευκαιρία του να αποδείξει ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα και τη Euroleague για να αγωνίζεται στα… ρεπό των άλλων, αλλά ότι μπορεί να «κλέψει» τα λεπτά των άλλων.

Φυσικά δε θα είναι εύκολη η αποστολή του, αφού δεν ξέρει τα συστήματα της ομάδας και ακόμα παλεύει σίγουρα να μάθει τους συμπαίκτες του.

Ολυμπιακός: Θα εμφανιστεί ο ίδιος Σίκμα όπως με τη Ρεάλ;

Ένας ακόμα παίκτης που θα πρέπει να βοηθήσει είναι ο Λουκ Σίκμα, που σίγουρα δεν έχει προσφέρει τίποτα σε σχέση με αυτά που όλοι περίμεναν.

Ο Αμερικανός ήρθε να καλύψει το κενό του Σάσα Βεζένκοφ, με το δικό του τρόπο πάντα, αφού κανείς δε του ζήτησε να κάνει ό,τι και ο περσινός MVP της Euroleague.

Ο Σίκμα ωστόσο έδειξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που και εκεί ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα, ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κόντρα στη «Βασίλισσα» είχε 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 3 τελικές πάσες, δίνοντας πολύτιμες λύσεις.

Και απόψε λοιπόν, απέναντι στην πρώην ομάδα του, θα πρέπει και πάλι να βγάλει εγωισμό και προσφέρει τόσο στο «4» αλλά και στο «5».

Ειδικά αν δεν παίξει ο Φιλίπ Πετρούσεφ, σίγουρα θα πάρει αρκετό χρόνο ως center, αφού οι επιλογές είναι μετρημένες.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα