Ολυμπιακός: Γιατί είναι τεράστια η απουσία του Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Βαρκελώνη για να κάνει το break. Όχι τόσο εύκολο στα πλέι οφ της Euroleague αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα γενικά φέτος δεν τα είχε εύκολα τα πράγματα. Οι λάθος επιλογές αρχικά (διορθώθηκαν μετά με Πετρούσεφ, Ράιτ, όχι τόσο Μήτρου-Λονγκ) και οι τραυματισμοί δημιούργησαν θέματα. Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας λέει και ξαναλέει πως

η ομάδα του δεν έχει παίξει πλήρης.

Ούτε απέναντι στην Μπαρτσελόνα θα γίνει αυτό. Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου έμεινε στην Αθήνα. Με ίωση. Ο Γουόκαπ ταξίδεψε, δεν είναι βέβαιο βέβαια πως και πόσο θα παίξει στο game 1. Το πρόβλημα στη μέση παραμένει. Η απουσία όμως του Παπανικολάου είναι απόλυτα σημαντική. Δεν είναι μόνο πως είναι ο κάπτεν της ομάδας. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Παπανικολάου δεν είναι αρχηγός επειδή δε βρέθηκε άλλος να είναι.

Είναι φυσ9ική συνέχεια. Μετά τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Είναι όμως ενεργός αρχηγός. Αυτός που θα ανεβάσει και θα κατεβάσει τους τόνους και το πνευματικό τέμπο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός όμως έχει και σοβαρό αγωνιστικό ζήτημα χωρίς Παπανικολάου. Ο διεθνής άσος ξεκινά από το 3 αλλά ο Μπαρτζώκας τον κατεβάζει στο 4. Για να κλείνει και τα κενά που δημιουργεί ο Πίτερς αμυντικά. Πολλά τα λεπτά ειδικά προς το τέλος του αγώνα, που ο Παπανικολάου παίζει εκεί.

Η απουσία του δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στα αμυντικά συστήματα του Μπαρτζώκα.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα