Ο Παναθηναϊκός του Αταμάν μπορεί να «ράψει» 7ο αστέρι!

Ο Παναθηναϊκός είναι αλλιώτικος. Όχι επειδή κέρδισε εύκολα τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Κυρίως επειδή αρχίζει και «χτίζει» σερί νικών στη Euroleague. Μαζί, φτιάχνει ψυχολογία, φτιάχνει τον κόσμο, ο οποίος ονειρεύεται Final4 και… 7ο αστέρι.

Δεν το λέμε εμείς. Επί της ουσίας, το υπονόησε ο ίδιος ο Εργκίν Αταμάν. «Κλείστε εισιτήριο για το

Βερολίνο», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Τούρκος έχει αρχίσει να «ψήνεται». Λίγες ώρες μετά από αυτή του την ατάκα, οι παίκτες του απάντησαν με μια ακόμα νίκη. Την 4η συνεχόμενη στη διοργάνωση. Πλέον το ρεκόρ είναι στο 6-4 για τον «τριφύλλι».

Από τη στιγμή που ο Αταμάν κάνει λόγο για Final 4, ας το πάμε εμείς ένα βήμα παραπέρα. Στο 7ο αστέρι αναφερόμαστε ασφαλώς. Γιατί όχι; Ας μην ξεχνάμε πως ο Τούρκος κόουτς έχει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Και ούτως ή άλλως, για μια νέα ομάδας ένας χρόνος δεν είναι αρκετός, αλλά… Σε «ψήνει» ο Παναθηναϊκός του Αταμάν, όπως και να το κάνουμε.

Στο παρκέ έχει παίκτες που κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα. Διότι, ο Παναθηναϊκός διαθέτει προσωπικότητες πολύ υψηλού επιπέδου, έναν προπονητή που έχει δύο σερί Ευρωλίγκες –μην πούμε και τρεις μαζί με αυτή του κορονοϊού που δεν τελείωσε. Όλα συγκλείνουν πως δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός η «κούπα». Η 7η ευρωπαϊκή. Το Βερολίνο, άλλωστε, του ταιριάζει.

Από την άλλη, ας είμαστε εγκρατείς. Οι τέσσερις νίκες που σημείωσε ο Παναθηναϊκός ήταν αυτές που «πρέπει». Άλμπα Βερολίνου εκτός έδρας και εν συνεχεία, Ζαλγκίρις, Βίρτους και Βαλένθια εντός. Αυτή η συνέπεια όμως, η σταθερότητα, το να κάνεις τα βήματα που πρέπει είναι που φέρνει το καλό πλασάρισμα για μια ομάδα στη βαθμολογία της Euroleague.

Κι αν οι ομάδες δεν λένε από μόνες του κάτι, το ότι το μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός του Αταμάν ολοένα και εξελίσσεται και γίνεται πιο μυαλωμένο, δημιουργούν προσδοκίες. Μεγάλες. Πάρα πολύ μεγάλες…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Παναθηναϊκός: Κορυφαία Σλούκας και Λεσόρ

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα