Ο Ολυμπιακός των 50 εκατ. έκανε ροτέισον στην Τούμπα, ο Άρης των 8 εκατ. πρέπει να τους κερδίζει όλους!

Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του την κατάκτηση της Super League (με 3Χ3 έπαιρνε πρωτάθλημα), όμως στην Τούμπα έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά έμεινε εκτός τίτλου.

Η ομάδα που έριξε επτά γκολ στη Μακάμπι, έξι στην 4η της Premier League

Άστον Βίλα και που απέκλεισε την ακριβή Φενέρμπαχτσε, παρουσιάστηκε «άδεια» κόντρα στον δικέφαλο. Χωρίς, ένταση, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς να βγάλει ποτέ ουσιαστικά αντίδραση όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Ζήτημα αν έκανε 1-2 κλασικές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός παρέταξε αποστολή με αρκετούς βασικούς να μένουν εκτός παρότι δεν είχαν πρόβλημα τραυματισμού (λόγοι ξεκούρασης) και ο κατέβασε 11άδα με «δεύτερα» στην επίθεση.

Όταν ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τους βασικούς η αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με το πρώτο μέρος. Μάλιστα δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα στο ρελαντί από τον δικέφαλο.

Τα σερί παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη και η συμμετοχή στον τελικό του Conference League αποτελούν δικαιολογία για κάποιους στο να ρίξει ο Ολυμπιακός το βάρος περισσότερο στη δεύτερη διοργάνωση.

Κι ας είναι οι ερυθρόλευκοι μια ομάδα με μπάτζετ 50 εκατομμυρίων ευρώ, αν όχι μεγαλύτερο.

Αυτοί οι ίδιοι όμως δεν… επιτρέπουν στον Άρη των μόλις 8 εκατομμυρίων ευρώ να μην κερδίσει τους πάντες.

Ο Ολυμπιακός των 50 εκατ. έκανε ροτέισον στην Τούμπα, ο Άρης των 8 εκατ. πρέπει να τους κερδίζει όλους

Το ότι φέτος ο Θεός του πολέμου έκοψε 8 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ (ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν), το ότι κέρδισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, το ότι έφερε Χ με τον Ολυμπιακό (και ουσιαστικά του ψαλίδισε τις ελπίδες για πρωτάθλημα) και το ότι αρνήθηκε να χάσει με την ΑΕΚ (αλλά και την πέταξε εκτός Κυπέλλου) δεν αρκούν.

Ειδικά το 3-3 με την ΑΕΚ, που ήρθε μια εβδομάδα πριν τα πλέι οφ έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μπει ως πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα αλλά και αρκετές ελπίδες στους υπόλοιπους διεκδικητές. Μάλιστα αυτοί οι 2 βαθμοί που έκοψε από την Ένωση είναι πιθανό να της στερήσουν τώρα τον τίτλο.

Ο Άρης που είναι 5ος στη βαθμολογία κι έχει με τη σειρά του μεγάλο στόχο το Κύπελλο πρέπει να παίζει πάντα στα «κόκκινα» και να τους κερδίζει όλους. Παρότι δεν καίγεται για το πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με το κίνητρο που είχε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, αλλά τον είδαμε να ηττάται εύκολα.

Πέρσι ο Άρης έπρεπε να κερδίζει τον Ολυμπιακό, τώρα την ΑΕΚ. Τα ίδια και τα ίδια από αυτούς που έχουν κάνει τοξικό και αρρωστημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλόγως τις τους συμφέρει και με ποια συμμαχία είναι κάθε φορά.

ΥΓ1: Η «εφημερίδα» Sportday, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο κόκκινη και από τον…. Γαύρο, δικαιολόγησε πολύ εύκολα την απώλεια του πρωταθλήματος, για μια ομάδα 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια «εφημερίδα» όμως είναι επιτέθηκε με άθλιο τρόπο απέναντι στον Άρη για το ίδιο θέμα! Η «δημοσιογραφία» στα καλύτερά της.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα