Ο Ολυμπιακός «δάγκωσε» τη Βίρτους για ένα δεκάλεπτο και δεν χρειάστηκε άλλο (vid)

00:14 8/3/2024 - Πηγή: Sportime

Με ένα τρομερό τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο το επιμέρους σκορ ήταν 20-5 ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ και τη Βίρτους Μπολόνια με 74-69 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετώπισε προβλήματα στην κομβική θέση του πλέι μέικερ λόγω της απουσίας του Τόμας Γουόκαπ όμως εν τέλει βρήκε τις λύσεις μέσα από την άμυνά του

(στο δεύτερο ημίχρονο όπου δέχθηκε μόλις 23 πόντους) και έτσι πήγε το ρεκόρ του στο 17-11.

Πρώτος σκόρερ ο Κώστας Παπανικολάου με 16 πόντους, 11 ο Μουσταφά Φαλ και 12 ο Αϊζεά Κάνααν. Από την άλλη ο Τόρνικε Σενγκέλια με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ξεχώρισε για τους Ιταλούς που έκαναν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και κακό δεύτερο.

Με Λούντζη στο «1», αλλά κακή άμυνα

Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν κακή, ενώ η απουσία του Γουόκαπ δεν του επέτρεπε να βρει ρυθμό ούτε στην επίθεση. Χαρακτηριστικό η αναλογία 9 λάθη για μόλις 7 ασίστ που είχε η ομάδα του Μπαρτζώκα στο διάστημα αυτό.

Από την άλλη οι Ιταλοί (που είχαν 58,8% στα δίποντα με 10/17 και 50% στα τρίποντα με 6/12) είχαν μόλις 4 λάθη για 13 ασίστ και 6 κλεψίματα. Διψήφιος ο Μπελινέλι με 10 για τη Βίρτους (που όμως δεν έβαλε άλλους σε όλο το υπόλοιπο ματς!), ενώ ο Χάκετ έχει 7 με 4 ασίστ δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Οσο για την 5άδα ο Ολυμπιακός επέλεξε να αρχίσει με Λούντζη στο «1» (Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ οι υπόλοιποι 4) ενώ μετά από περίπου  4 λεπτά ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να αποσύρει τον νεαρό Έλληνα πλέι μέικερ για να βάλει στη θέση του τον Γουίλιαμς Γκος. Μάλιστα προς το τέλος του ημιχρόνου στον «άσο» αγωνίστηκε και ο ΜακΚίσικ, συγκεκριμένα στο τελευταίο δίλεπτο περίπου.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να.. δαγκώνει και η Βίρτους εξαφανίστηκε!

Στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε ένας… άλλος Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που άρχισε να δαγκώνει στην άμυνα, να ρίχνει το γνωστό «μπασκετικό του ξύλο» και το σκηνικό στο παρκέ του ΣΕΦ άλλαξε άρδην. Η Βίρτους έχασε τελείως την επαφή της με το ερυθρόλευκο καλάθι, τα ποσοστά της «βούλιαξαν» και κάπως έτσι προέκυψε αυτό το απίστευτο 18-2 (ξεχώρισε ο Γκος) για το 55-48 και εν τέλει 55-51 στο 30′.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την 3η περίοδο με το τραγικό 1/11 και 0/5 τρίποντα!

Παρά την ερυθρόλευκη κυριαρχία στο διάστημα αυτό, η διαφορά των 6 πόντων δεν διασφάλιζε τη νίκη στην ομάδα του Μπαρτζώκα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός παρέμενε σοβαρός, με καλές συνεργασίες και αποτελεσματική άμυνα όποτε χρειάστηκε.

Με πόντους από Ράιτ και Πετρούσεφ βρέθηκε στο +10 (63-53, 35’), όμως τα σερί «καλάθια και φάουλ» που πέτυχε ο Σενγκέλια κρατούσε ζωντανούς τους Ιταλούς. Ένα σουτ τριών πόντων του ΜακΚίσικ έκανε το 68-62 (38′) με τον Παγιόλα λίγο αργότερα με δικό του τρίποντο να φέρνει τους φιλοξενούμενους σε… επικίνδυνη απόσταση (71-67, με 36’’ για τη λήξη).

Τότε ο Πίτερς με ένα πολύτιμο σουτ «κλείδωσε» και τη νίκη, αλλά και τη διαφορά για τον Ολυμπιακό σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-46, 57-51, 74-69

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα