Ο Άρης «άλωσε» την Τούμπα με υπογραφή Μορόν και «γκρέμισε» τον ΠΑΟΚ από την κορυφή

Ο Άρης πήρε μεγάλο διπλό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ με 0-1 στην πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League, με τον συνήθη ύποπτο Λορέν Μορόν να βάζει την δική του υπογραφή και να φτάνει τα 16 τέρματα τη φετινή σεζόν.

Οι

«κιτρινόμαυροι» μπορεί να έδωσαν την ευκαιρία στον Δικέφαλο να ανέβει στην κορυφή με την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ (3-3), όμως οι ίδιοι τον «γκρέμισαν» από αυτή με μεγάλο διπλό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό ματς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μάρκος Αντόνιο, αλλά και τον Τόμας Μουργκ.

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε «φρεσκάρισμα» στη μεσαία γραμμή, με τους Βερστρέτε και Ζουλ να πλαισιώνουν τον Νταρίντα.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι στην αναμέτρηση, παίρνοντας την κατοχή και προσπαθώντας να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» αρκέστηκαν σε πιο παθητικό ρόλο, με το ματς ωστόσο να μην έχει καλό ρυθμό. Στα πρώτα 20 λεπτά η κατοχή ήταν στο 74%-26% με τις τελικές στο 2(0) – 0(0) δείγμα και της εικόνας μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον συνήθη… ύποπτο Λορέν Μορόν, ο οποίος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 31′, φτάνοντας τα 16 συνολικά τη φετινή σεζόν. Στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, οι παίκτες του Άρη εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα την κακή αντίδραση των αντιπάλων και άνοιξαν το σκορ.

Ο Δικέφαλος είχε την ανούσια κατοχή στο πρώτο μέρος με 72%-28%, ενώ οι τελικές ήταν στο 5(0) – 1 (1) με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Ίδια διάθεση ο ΠΑΟΚ, την ουσία ο Άρης

Με την ίδια ακριβώς εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τους «ασπρόμαυρους» να είναι πιο δραστήριοι, έχοντας την απόλυτη κατοχή (88%-12% στα πρώτα 10 λεπτά), πιέζοντας την αντίπαλη εστία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει τελική στην εστία.

Οι φιλοξενούμενοι και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Σαβέριο να κάνει εξαιρετική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του όμως το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να φτάσει στο γκολ, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας τον Ντεσπόντοφ αντί του Γιόνι Όττο και τοποθετώντας τον Ζίβκοβιτς ως δεξιό μπακ, ενώ ο Τζίμας πέρασε στην κορυφή.

Ο 17χρονος φορ έγινε με το… καλημέρα αισθητός στην αντίπαλη άμυνα, όμως ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι το φινάλε, είχε 15(4) τελικές, όμως οι «κιτρινόμαυροι» άντεξαν στην πίεση και παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δέχτηκαν μέχρι το φινάλε κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο διπλό.

Γκολ: Μορόν 31’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο (Ντεσπόντοφ 71’), Μεϊτέ (Οζντόεφ 78’), Αντόνιο (Σβαμπ 59’), Τάισον, Αντρίγια , Μουργκ (Κωνσταντέλιας 59’), Μπράντον (Τζίμας 71’).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (Βέλεθ 76’), Βερστράτε, Νταρίντα (Φεράρι 90+3′), Σαβέριο (Ζαμόρα 76’), Σουλεϊμάνοφ (Φετφατζίδης 90’), Μορόν (Ανσαριφάρντ 46’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα