Φατίχ Τερίμ: Τελικά έπρεπε να έρθει στη θέση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα ρίσκο. Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε στη θέση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε μια περίοδο που αυτή η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δεν έμοιαζε μια λογική απόφαση. Τι βγάζει η πρώτη σούμα με τον Τούρκο κόουτς στον πάγκο μετά από τέσσερα παιχνίδια;

Τέσσερα ματς και μερικές μόνο εβδομάδες δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα για να βγάλει κάποιος συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Έχουμε ακόμα δρόμο για να πούμε με σιγουριά, αν η απόφαση που πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν σωστή. Σε πρώτη φάση όμως, εύκολα μπορούμε να ισχυριστούμε πως απέχει από το να χαρακτηριστεί απονενοημένο διάβημα και μάλλον θα δικαιώσει τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Εικασία και πρόβλεψη είναι, αλλά οι ενδείξεις είναι σαφείς. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει focus στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό θα κρίνει αν ο ερχομός του Φατίχ Τερίμ και η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν μια απόφαση που στέφθηκε με επιτυχία. Το αποτέλεσμα, ο τίτλος. Ο τίτλος του πρωταθλητή. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Πετυχημένος ως τώρα ο Φατίχ Τερίμ

Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Φατίχ Τερίμ στη Super League; Δύο νίκες στη Λεωφόρο σε παιχνίδια must win. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ομάδα του, έκανε αυτό που έπρεπε. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως ακόμα «μαθαίνουν» ο ένας τον άλλον, ο Παναθηναϊκός κερδίζει και με καλό ποδόσφαιρο.

Αυτό ήταν ένα πρώτο σημαντικό τεστ. Το «τριφύλλι» το πέρασε. Το δεύτερο θα ήταν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Εκεί ο Τεριμ «κέρδισε» τον Αλμέιδα μέχρι τη στιγμή που μπήκε ο Ζέκα. Η εικόνα παρά την ισοπαλία ήταν ενθαρρυντική. Αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός συνολικά σαν οργανισμός ήταν η ομάδα να βγάζει μια δυναμική στα ντέρμπι. Αυτή την είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.

Οι περισσότερες φάσεις ήταν για τον Παναθηναϊκό. Η συνολική παρουσία αφήνει την αίσθηση πως το τελικό 2-2 αδικεί τους «πράσινους». Ας μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο ματς έκανε ανατροπή! Βρέθηκε να χάνει 1-0, αλλά δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ.

Το τρικ του Κώτσιρα στα χαφ, η παρουσία του Αράο, οι δουλεμένες στημένες φάσεις, δείχνουν πως ο Φατίχ Τερίμ έχει προλάβει να περάσει κάποια πράγματα. Πιο σημαντικό από όλα, βέβαια, είναι η νοοτροπία που δείχνει να αλλάζει στον Παναθηναϊκό. Μικρό το δείγμα, βέβαια, αλλά σε πρώτη φάση η έλευση του Τούρκου κόουτς δείχνει να «πιάνει».

Δεν έχει σημασία το Κύπελλο…

Σκοπίμως, αφήσαμε έξω από τη συζήτηση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας. Μικρή σημασία έχει είναι η αλήθεια. Για τον Παναθηναϊκό μετράει το πρωτάθλημα. Ασφαλώς και κάθε ντέρμπι είναι σημαντικό, όπως και το γεγονός πως είναι ένας ακόμα τίτλος. Ουδείς μπορεί να αδιαφορήσει.

Δεν θα το κάνει. Από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε ο Φατίχ Τερίμ ήταν τι είναι σημαντικό για τον κόσμο. Οι τίτλοι, οι οργανωμένοι, τα ντέρμπι και κυρίως αυτά με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σαν «τελικό» το ματς στο Καραϊσκάκη και τέτοιος είναι. Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό που θα κρίνει πετυχημένο τον Τερίμ σε σχέση με τον Γιοβάνοβιτς, είναι το πρωτάθλημα. Κι εκεί με τον Φατίχ Τερίμ ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο ισχυρός και σίγουρος.

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα