Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Οι δικαιούχοι – Πότε και πως θα το δώσουν

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για τη θέρμανσή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews που κυκλοφορεί, δρομολογείται η δυνατότητα από το νέο έτος να συμμετέχουν στο επίδομα θέρμανσης

όσοι χρησιμοποιούν κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας ή άλλες συσκευές για να ζεστάνουν τα σπίτια.

Το επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα μετά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ήταν κάτι που κρίθηκε απαραίτητο καθώς η ακρίβεια συνεχίζει στα ύψη και οι τιμές στο ρεύμα αναμένεται να εκτοξευθούν ξανά το χειμώνα.

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι δικαιούχοι

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι τα ίδια με εκείνα με όσους λαμβάνου επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το πως θα διαπιστώνεται αν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί το ρεύμα για θέρμανση. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζεται το να δίνεται το επίδομα μόνο για καταναλώσεις πάνω από ένα χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, θα γίνεται σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς. Αν ένα νοικοκυριό π.χ. είχε 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωση το καλοκαίρι και 3.000 το χειμώνα είναι προφανές ότι οι παραπάνω κατανάλωση έρχεται για τη θέρμανση.

Ακόμη, οι δικαιούχοι δε θα πρέπει να είναι δικαιούχοι και σε επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Δείτε επίσης:

Black Friday 2023: Πότε πρέπει να κάνετε τις αγορές σας!

Λογαριασμοί ρεύματος: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Απίστευτο άλμα στις τιμές!

Πόλεμος στη Γάζα: Αυτοί είναι οι στόχοι στην Ελλάδα που τρέμουν ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα