Απίθανος Ντουπλάντις! «Άγγιξε» τον ουρανό με νέο παγκόσμιο ρεκόρ! (vid)

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις άφησε για μια ακόμα φορά με ανοιχτό το στόμα το φίλαθλο κοινό του στίβου, με την επίδοσή του στο πρώτο φετινό μίτινγκ των Diamond League, στην πόλη Σιαμέν της Κίνας.

Ο Σουηδο-Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατείχε έως σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ με 6.23 από το Diamond League του Γιουτζίν, επίδοση που έπιασε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πλέον ωστόσο, αυτό ανήκει στο παρελθόν, μιας και «πέταξε» πάνω από τα 6,24 μέτρα, ξεπερνώντας… τον εαυτό

του.

Με αυτόν τον τρόπο, πέτυχε για τρίτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο αθλητής ξεπέρασε τα 5,62 μ., 5,82 μ και 6,00 μ. κι έπειτα ξεπέρασε με την πρώτη.

«Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Κίνα και χαίρομαι που πέτυχα κάτι ξεχωριστό», υπογράμμισε ο Ντουπλάντις σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τον θρίαμβο του.

Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σαμ Κέντρικς με άλμα 5.82 μέτρων ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μποκάι Χουάνγκ (5.72 μέτρα).

Δείτε το απίστευτο άλμα του Ντουπλάντις:

Mondo Duplantis is the GREATEST POLE VAULTER THE WORLD HAS EVER SEEN and he just broke his own world record for the 8TH TIME clearing 6.24m pic.twitter.com/m16Ej2iwIb

— Robert Griffin III (@RGIII) April 20, 2024

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Athletics (@worldathletics)

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίθανος Ντουπλάντις Άγγιξε,apithanos ntouplantis angixe