Αυτός σφυρίζει το Ολυμπιακός-Φιορεντίνα

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA ανακοίνωσε ότι ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας από την Πορτογαλία θα διαιτητεύσει τον τελικό του 2024 UEFA Europa Conference League ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τους βιόλα που θα διεξαχθεί στο AEK Arena στην Αθήνα,

Ελλάδα την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00 τοπική.

Ο Πορτογάλος είναι διεθνής διαιτητής από το 2010 και θα σφυρίξει τον πρώτο του τελικό της διοργάνωσης συλλόγων της UEFA. Αυτή τη σεζόν, ο 44χρονος έχει διαιτητεύσει τέσσερις αγώνες UEFA Champions League και δύο αγώνες UEFA Europa League, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αγώνα των προημιτελικών του UEFA Europa League μεταξύ Bayer 04 Leverkusen και West Ham United FC.

Ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας είχε σφυρίξει άλλους τέσσερις αγώνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2020 όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού 1-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Και πάλι το 2020 ο Πορτογάλος είχε έρθει και πάλι στην Ελλάδα για να σφυρίξει τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη με 2-1 στο ΟΑΚΑ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ενα παιχνίδι επεισοδιακό στο οποίο ο παρατηρητής έγραψε ότι φίλαθλος της Ένωσης έπιασε από τα γεννητικά όργανα τον έναν βοηθό διαιτητή στο ημίχρονο! Το περιστατικό είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο διαιτητής Αρτούρ Ντίας λίγο καιρό μετά μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του: «

Επίσης την περσινή σεζόν για τα πλέι οφ ήταν ο διαιτητής του ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ (0-0), ενώ φέτος διαιτήτευσε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, το οποίο έληξε (1-1) για την κανονική διάρκεια.

Διαιτητές τελικού UEFA Europa Conference League 2024 Ολυμπιακός-ΦορεντίναΔιαιτητής: Artur Soares Dias (Πορτογαλία)Βοηθοί: Paulo Soares και Pedro Ribeiro (και οι δύο Πορτογαλία)4ος διαιτητής: Glenn Nyberg (Σουηδία)Reserve AR: Mahbod Beigi (Σουηδία)VAR: Tiago Martins (Πορτογαλία)Βοηθός VAR (G Christianery)VAR Support: Marco Fritz (Γερμανία)

Από εκεί και πέρα τον τελικό του Champions League θα σφυρίξει ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς, τον τελικό του Champions League γυναικών ο Ρεμπέκα Γουέλτς από την Αγγλία, ενώ άρχοντας του αγώνα στον τελικό του Europa League θα είναι ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβατς.

The referees for each of this season’s European club finals have been announced! #UCLfinal: Slavko Vinčić #UWCLfinal: Rebecca Welch #UELfinal: Istvan Kovacs #UECLfinal: Artur Soares Dias pic.twitter.com/9SizFWQPYA

UEFA (@UEFA) May 13, 2024

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα