F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη Suzuka

19:21 7/4/2024 - Πηγή: Sportime

F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη Suzuka, αλλά η μόνη του ήττα ήταν από τον μηχανικό αγώνων Gianpiero Lambiase, που τον έκανε να το νιώσει

Ο Max Verstappen επιστρέφει στον δρόμο της επιτυχίας μετά την αποτυχία στη Μελβούρνη. Ο οδηγός της Red Bull πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στον τέταρτο αγώνα της σεζόν στον αγώνα της Formula 1

στην Ιαπωνία και, μετά τον «λόξυγκα» (αρχικός ήχος Verstappen) στην Αυστραλία, έδειξε ότι η Red Bull εξακολουθεί να είναι η απολύτως κυρίαρχη δύναμη στην πρεμιέρα. τάξη είναι.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε και τις δύο εκκινήσεις και φαινόταν να είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο συμπαίκτης Sergio Perez τον ακολούθησε δώδεκα δευτερόλεπτα πίσω, όλοι οι άλλοι αγωνιζόμενοι πέρασαν τη γραμμή τερματισμού τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα μετά τον Ολλανδό. «Ήταν μια πολύ καλή νίκη», λέει ο Verstappen.

Max Verstappen: “Όποτε έπρεπε να πάω πιο γρήγορα, μπορούσα να το κάνω. Και όποτε έπρεπε να φροντίσω τα ελαστικά μου, μπορούσα να το κάνω και αυτό. Αυτό είναι πάντα ένα ωραίο συναίσθημα.”

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού Helmut Marko ήταν επίσης ενθουσιασμένος μετά τον αγώνα: «Ήταν πολύ ευχάριστο», είπε στο Sky . “Κυριαρχήσαμε από τον πρώτο γύρο. Υπήρχε απίστευτη τελειότητα στα pit stop – νομίζω ότι τρεις στάσεις ήταν δύο δευτερόλεπτα. Και όσον αφορά τη στρατηγική και ολόκληρο τον προσανατολισμό, είχαμε πάντα τον έλεγχο.”

Μέχρι την πρόκριση, δεν ήταν καθόλου σίγουροι ότι το RB20 θα λειτουργούσε τόσο καλά την Κυριακή. Η Red Bull είχε δει κυρίως τον Charles Leclerc ως το φαβορί μετά τη μακροχρόνια πορεία του την Παρασκευή, “αλλά στη συνέχεια κάναμε κάποιες αλλαγές”, λέει ο Verstappen.

«Φυσικά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά βοήθησε σήμερα και το αυτοκίνητο ήταν πολύ πιο ωραίο στην οδήγηση και πιο ελεγχόμενο».

 «Δεν θέλω να πω ότι σου το είπα…»

F1 Grand Prix Japan: Εν τω μεταξύ, ο μηχανικός αγώνων του Verstappen, Gianpiero Lambiase, προκάλεσε ένα χαμόγελο από αυτή την άποψη όταν ρώτησε για μια “ενημέρωση της μπροστινής πτέρυγας” στον 9ο γύρο. Ο Verstappen απάντησε ότι αρχικά είχε υποστροφή, αλλά σιγά-σιγά θα άλλαζε σε υπερστροφή.

Απάντηση Λαμπιάσε: “Ναι, όπως ήταν αναμενόμενο. Ευχαριστώ.”

Ο Verstappen είπε τότε ότι “ένα ή δύο κλικ λιγότερο” θα ήταν εντάξει, κάτι που οδήγησε τον Lambiase να πει: “Δεν θέλω να πω ότι σας το είπα, αλλά: Το κατάλαβα, ευχαριστώ”.

Μετά τον αγώνα, ο Verstappen προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. «Δεν είχαμε, λοιπόν, κανένα επιχείρημα, αλλά είπε, “Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό;” Και ήμουν σίγουρος. Αλλά ήταν λάθος, άρα είχε δίκιο», λέει, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

“Αλλά αυτό είναι που με οδηγεί. Ακόμα κι αν δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την ισορροπία, εξακολουθώ να προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής χωρίς να τον σκέφτομαι. Έχουμε μια υπέροχη σχέση και λειτουργεί καλά”, είπε ο Verstappen για τη μακρόχρονη χρονική σχέση Μηχανικός αγώνα.

Το «παλιό παντρεμένο ζευγάρι»

F1 Grand Prix Japan: «Ναι, το παλιό ζευγάρι βγαίνει ξανά», αστειεύεται ο Χέλμουτ Μάρκο, αναφερόμενος σε μια δήλωση που έγινε πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τη σχέση εργασίας μεταξύ του Βερστάπεν και του Λαμπιάζε. «Ξέρουν ήδη τι κάνουν και τι αρέσει στον Μαξ».

“Υπήρχε μια μακρά συζήτηση εκ των προτέρων για το πόσα κλικ στην μπροστινή πτέρυγα έπρεπε να αλλάξουμε. Ο Μαξ επέμενε και ο Τζιανπιέρο χάρηκε όταν τελικά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο”, είπε ο Αυστριακός.

Η Κυριακή ήταν λίγο εικαστικό παιχνίδι για τις ομάδες, γιατί σε περισσότερους από 20 βαθμούς Κελσίου ήταν πολύ πιο ζεστό κατά τη διάρκεια του αγώνα από τις άλλες μέρες πριν. «Είναι πάντα λίγο πιο δύσκολο όταν έχεις μια συγκεκριμένη θερμοκρασία όλο το Σαββατοκύριακο και μετά ξαφνικά ανεβαίνει», λέει ο Verstappen.

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή Honda Το χαμένο σενάριο του Νίκου Φώσκολου Drive to Survive αποκλειστικά στο Netflix με πολύ δράμα και λίγη F1Ο Πέρεθ ολοκλήρωσε άλλο ένα διπλό της Red Bull στην Ιαπωνία: «Είμαστε σε καλό μομέντουμ»

F1 Grand Prix Japan:  Ο Sergio Pérez επέστρεψε στο βάθρο στη Suzuka, με άλλη μια 2η θέση πίσω από τον Max Verstappen. Ο Μεξικανός, συμπαγής, ωστόσο μετανιώνει που δεν τσακώθηκε με τον συμπαίκτη του κατά τη δεύτερη εκκίνηση.

Τρίτο βάθρο για τον Sergio Pérez και τρίτο διπλό για τη Red Bull το 2024. Δύο εβδομάδες μετά την ήττα της αυστριακής φατρίας από τη Ferrari στη Μελβούρνη, η κυρίαρχη πρωταθλήτρια ομάδα σημείωσε το ρεκόρ με τη νίκη του Max Verstappen και τη 2η θέση για τον Μεξικανό.

Ο τελευταίος για άλλη μια φορά έδειξε πολύ συμπαγής στον αγώνα, παρά τα γεγονότα. Ο “Checo” κατάφερε να κρατήσει τη θέση του και στις δύο εκκινήσεις, και παρά το undercut από τους άμεσους αντιπάλους του, ο Νο. 11 μπορούσε να ανακτήσει τη θέση του μετά από κάθε στάση. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Sergio Pérez ξανακερδίζει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, και παραμένει σε επαφή με τον συμπαίκτη του με μόλις 13 μονάδες πίσω.

Sergio Pérez (Red Bull), 2ος στο Ιαπωνικό GP : «Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για την ομάδα. Φυσικά, με ένα δεύτερο ξεκίνημα είναι πάντα δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά όλα πήγαν καλά. Το δεύτερο ξεκίνημά μου ήταν καλύτερο, αλλά όχι αρκετά καλό για να πάρω τον Max [Verstappen] και πληρώσαμε λίγο το τίμημα επειδή το μονοθέσιο δεν είχε ισορροπία στον 15ο γύρο. Δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε [τον ρυθμό], έπρεπε να σταματήσουμε και μας έπεσε ο Λάντο [ Νόρις ]. Έπρεπε να επιτεθώ σε αυτό το δεύτερο πέρασμα στα μέσα. Στο τέλος ήμουν πολύ πιο άνετα με τα σκληρά ελαστικά, ο ρυθμός επέστρεψε. Αλλά υπέφερα από αυτό το πρώτο πέρασμα και αυτή την κακή ισορροπία. »

«Είμαστε σε μια καλή δυναμική. Αν θυμάστε, πέρυσι εδώ ήταν ίσως το χειρότερο Σαββατοκύριακο μου. Αν είμαι καλός σε πίστες όπως αυτή, με πολλές στροφές υψηλής και μεσαίας ταχύτητας, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί παντού αλλού. Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο. »

F1 Grand Prix Japan:  Ο Sainz ανεβαίνει άλλο ένα βάθρο στη Suzuka

Ο Carlos Sainz επιστρέφει στο βάθρο! Στην Ιαπωνία, ο Ισπανός πέτυχε άλλη μια κορυφαία επίδοση. Τρίτο βάθρο για αυτόν… σε ισάριθμους αγώνες.

Τρίτος αγώνας της σεζόν για τον Carlos Sainz Jr και τρίτο βάθρο! Ο Ισπανός είναι αναμφισβήτητα στη μορφή της καριέρας του. Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο οδηγός της Ferrari έκανε για άλλη μια φορά έναν πολύ συμπαγή αγώνα. Ξεκινώντας 4ος στο grid, ο Carlos Sainz κατάφερε να διατηρήσει έναν ιλιγγιώδη ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, δεν ήταν ένα βάθρο που κερδήθηκε εκ των προτέρων.

Ο Lando Norris , ο οποίος ξεκίνησε 3ος, πάλεψε για το βάθρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η McLaren σαμποτάρει τον οδηγό του με μια στρατηγική που δεν ήταν βέλτιστη. Ο Charles Leclerc , επίσης, φλέρταρε τους 3 πρώτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Μονεγάσκος ήταν σε μια άψογη στρατηγική, αλλά, με λιγότερα φρέσκα ελαστικά στο τέλος του αγώνα, ήταν δύσκολο να αντισταθεί στον Ισπανό συμπαίκτη του. Στο τέλος, ο Carlos Sainz ήταν αυτός που έφυγε με το τρόπαιο της 3ης θέσης. Μια μεγιστοποιημένη απόδοση για εκείνον που ειλικρινά δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

«Νόμιζα ότι θα ήταν περίπλοκο να επιστρέψω στην τέταρτη ή τρίτη θέση», παραδέχεται . Στο δεύτερο stint, είδα ότι ήταν δύσκολο να προσπεράσω τη Mercedes , να ακολουθήσει ο ένας τον άλλον στενά. Έπρεπε λοιπόν να διαχειριστούμε τα κενά με τους Lando (Norris) και Charles (Leclerc). Αλλά ήμουν γρήγορος στα δύσκολα που μου έδιναν αυτοπεποίθηση για να επιτεθώ. »

Ένας αγώνας που ηγείται ομαλά από τον Carlos Sainz που ήξερε να διαχειρίζεται τέλεια τα ελαστικά του για να μην τα υποβαθμίζει πολύ γρήγορα γιατί, όπως γνωρίζουμε, στη Suzuka, η διαχείριση του καουτσούκ είναι απαραίτητη.  «Ήταν ένας υπέροχος αγώνας, είμαι πολύ χαρούμενος», χαίρεται ο Μαδριλένος . Έπρεπε να διαχειριστούμε την υποβάθμιση και κάποια στιγμή έφτασαν τα σύννεφα, και εξασθένησε. Έπρεπε να προσπεράσω πολλά αυτοκίνητα, ήταν τεταμένο, όπως πάντα στη Suzuka. Έπρεπε να διαπραγματευτώ καλά το chicane για να ολοκληρώσω την προσπέρασή μου στη στροφή 1. Αλλά όλα πήγαν καλά! »

Κατευθύνεται προς την Κίνα

Δεν υπάρχει χρόνος για να καθίσετε και να απολαύσετε το βάθρο για τον Carlos που έχει ήδη στραμμένο το κεφάλι του προς το επόμενο Grand Prix, που θα διεξαχθεί στην Κίνα (19-21 Απριλίου): «Θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για όλους. Δεν ήμασταν εκεί για τέσσερα ή πέντε χρόνια, θα έχουμε μόνο μία δωρεάν προπόνηση, οπότε θα είναι ενδιαφέρουσα η εμπειρία. Έχουμε 15 ημέρες για να συνέλθουμε από την Ιαπωνία και να προετοιμαστούμε καλά για το Κινεζικό Γκραν Πρι».

F1: Ιαπωνικό Grand Prix (Suzuka) 2024

Αλλά αφού έκανε μερικές προσαρμογές μετά την πρώτη του θητεία, ο Verstappen ένιωσε ακόμα πιο άνετα στο μονοθέσιο και, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ιδιαίτερα καλός στα σκληρά ελαστικά στο τελευταίο stint. «Αλλά γενικά ήμασταν ανταγωνιστικοί και στα δύο ελαστικά», λέει.

“Πολύ ικανοποιημένος παντού”
Και έτσι τελικά δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον παγκόσμιο πρωταθλητή σήμερα. «Είμαστε πολύ, πολύ ικανοποιημένοι γύρω μας», επαινεί ο Marko. “Και δεν μιλάω καν για τον ταχύτερο γύρο με παλιά ελαστικά. Αυτή ήταν μια άλλη ψυχολογική πρόκληση από τον Max, θα έλεγα. Μπορείτε να δείτε τι είναι δυνατό.”

F1 Grand Prix Japan: Οι συζητήσεις για το φτερό «δεν έκαναν τον αγώνα πιο εύκολο, αλλά κάναμε τις σωστές αλλαγές», τονίζει ο Marko. “Και ο αγώνας είναι διαφορετικός για τον Max ούτως ή άλλως. Χρειάζεται απλώς τέσσερις τροχούς στο αυτοκίνητο για να κερδίσει.”

Για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, ο Verstappen πήρε τους μέγιστους βαθμούς και αύξησε το προβάδισμά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο στους 13 βαθμούς. Και κυρίως έδειξε μετά τη Μελβούρνη ότι η Red Bull εξακολουθεί να είναι ο κύριος του σπιτιού, ακόμα κι αν δεν θέλει να μιλήσει για «ανακούφιση» όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Είναι απλά ωραίο να κερδίζεις και ωραίο να κερδίζεις εδώ στην Ιαπωνία», είπε. “Αυτός είναι πάντα ένας σημαντικός αγώνας για εμάς με τη Honda. Η Μελβούρνη προφανώς ένιωθε σαν λόξυγκας, αλλά αυτό που κάναμε σήμερα ήταν αυτό που θέλαμε να κάνουμε και αυτός είναι ο στόχος μας κάθε Σαββατοκύριακο.”

Πρωτάθλημα F1 2024 – Η κατάταξη μετά το Ιαπωνικό GP

F1 Grand Prix Japan: Ανακαλύψτε την κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών F1 2024 μετά το Ιαπωνικό Grand Prix, τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς που κέρδισε ο Max Verstappen.

Ο Max Verstappen σημείωσε το ρεκόρ στη Suzuka: δύο εβδομάδες μετά την απόσυρσή του στην Αυστραλία, ο Ολλανδός σημείωσε την τρίτη του νίκη στη σεζόν κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού GP. Ο τρεις φορές κυρίαρχος παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει την πορεία του προς τα εμπρός, όπως και η Red Bull , συγγραφέας ενός νέου διπλού με τη δεύτερη θέση για τον Sergio Pérez. Μετά τη νίκη του στη Μελβούρνη, ο Carlos Sainz συνέχισε με νέο βάθρο, το τρίτο του σε τρεις αγώνες.

Στο πρωτάθλημα, αυτή η νίκη επιτρέπει στον Max Verstappen (77 πόντοι) να ανακτήσει λίγη ανάσα στο πρωτάθλημα μπροστά από τον Sergio Pérez (64 πόντοι) και τον Charles Leclerc (59 πόντοι). Χάρη στην 5η θέση του στη Suzuka, ο Lando Norris (37 βαθμοί) ανεβαίνει στην 5η θέση μπροστά από τον συμπαίκτη του Oscar Piastri (32 βαθμοί).

Μεταξύ των Κατασκευαστών, χάρη σε αυτό το τρίτο διπλό, η Red Bull (141 βαθμοί) είναι και πάλι μπροστά από τη Ferrari (120 βαθμοί), ενώ έχει δημιουργηθεί μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων και των υπόλοιπων ομάδων. Η McLaren (69 βαθμοί) βρίσκεται ήδη 51 βαθμούς πίσω στην 3η θέση.

F1 Grand Prix Japan: Κατάταξη F1 2024 – Οδηγοί

1) Max Verstappen (Red Bull) – 77 πόντοι
2) Sergio Pérez (Red Bull) – 64 points
3) Charles Leclerc (Ferrari) – 59 points
4) Carlos Sainz (Ferrari) – 55 points
5) Lando Norris (McLaren) – 37 πόντοι
6) Oscar Piastri (McLaren) – 32 πόντοι
7) George Russell ( Mercedes ) – 24 points
8) Fernando Alonso ( Aston Martin ) – 24 points
9) Lewis Hamilton (Mercedes) – 10 points
10) Lance Stroll (Aston Marton ) – 9 πόντοι


11) Yuki Tsunoda (RB) – 7 πόντοι
12) Ollie Bearman (Ferrari) – 6 πόντοι
13) Nico Hülkenberg ( Haas ) – 3 πόντοι
14) Kevin Magnussen (Haas) – 1 πόντοι
15) Alexander Albon ( Williams ) – 0 πόντοι
16) Guanyu Zhou (Sauber) – 0 βαθμοί
17) Daniel Ricciardo (RB) – 0 βαθμοί
18) Esteban Ocon ( Alpine ) – 0 βαθμοί
19) Logan Sargeant (Williams) – 0 πόντοι
20) Valtteri Bottas (Sauber ) – 0 πόντοι
21) Pierre Gasly (Alpine) – 0 βαθμοί

F1 Grand Prix Japan:  Κατάταξη F1 2024 – Κατασκευαστές

1) Red Bull – 141 πόντοι
2) Ferrari – 120 πόντοι
3) McLaren – 69 πόντοι
4) Mercedes – 34 πόντοι
5) Aston Martin – 33 πόντοι
6) RB – 7 πόντοι
7) Haas – 4 πόντοι
8) Sauber – 0 πόντοι
9) Williams – 0 βαθμοί
10) Alpine – 0 βαθμοί

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;41ο Ράλλυ Κένταυρος 2024  Αποτελέσματα

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
japan, max, παντα, japan, max, red bull, formula 1, red, bull, ιαπωνια, pit, μαξ, motogp, drive, netflix, δραμα, grid, norris, honda, ferrari, mclaren, oscar, russell, mercedes, sauber, alpine, αποσυρση, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αποσυρση αυτοκινητων 2011, oscar 2011, oscar 2011 live, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, αυτοκινητα, αυστραλια, αυτοκινητο, δωρεαν, ηττα, ηχος, θητεια, κινα, πιεση, ρυθμος, ρωτησε, formula 1, honda, mclaren, motogp, oscar, αγωνες, αρθρο, απλα, αυτοπεποιθηση, αψογη, βγαινει, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονοτα, δευτερο, διαστημα, δυναμη, δειτε, δηλωση, δωδεκα, διπλο, εγινε, ευκολο, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, εκκινηση, ελαστικα, επρεπε, εφυγε, ιδια, ιδιο, ισορροπια, καουτσουκ, κελσιου, κενταυρος, κυπελλο, λαθος, λεπτομερειες, μαξ, μεξικανος, μηχανικος, μορφη, μπορειτε, νικη, ξεκινημα, ομαδα, οδηγος, οδηγηση, ολλανδος, ραλλυ, ρεκορ, σεζον, σεναριο, σιγουρος, συζητηση, συνεχεια, τι ειναι, τριτη, φυσικα, φορα, χαμογελο, χασμα, χρονος, αγωνας, bull, drive, grid, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, alpine, μια φορα, μπροστα, netflix, norris, οδηγοι, ομαδες, παιχνιδι, pit, red, red bull, russell, sauber, θελω να, θεματα, θερμοκρασια, υπεροχη, ωραιο, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα