Βενγλίνσκι: «Η ΑΕΚ θα θυμάται τη Ζόρια για καιρό»

Βενγλίνσκι: «Η ΑΕΚ θα θυμάται τη Ζόρια για καιρό»ageorgiΠαρ, 11/27/2020 - 20:34

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Όλεγκ Βενγλίνσκι μίλησε στην Ουκρανία για τη μεγάλη νίκη της Ζόρια.

Ο παλαίμαχος Ουκρανός στράικερ που είχε αγωνιστεί στην Ένωση την περίοδο 2005-06, τόνισε ότι κατά την άποψή του η ελληνική ομάδα υποτίμησε την ουκρανική, ενώ έπαιξε ρόλο και η απουσία φιλάθλων.

«Το ματς μου έφερε νοσταλγικές αναμνήσεις,

το ΟΑΚΑ ήταν το σπίτι μου για λίγο καιρό. Μοιάζει με το ‘’Ολιμπίσκι’’ του Κιέβου, οπότε κάθε φορά που έμπαινα σε αυτό το γήπεδο είχα ένα κομμάτι της πατρίδας μαζί μου. Ήταν όμως παράξενο να βλέπεις άδειες τις εξέδρες και αυτό ήταν θετικό για τη Ζόρια, γιατί η ΑΕΚ έστω και με λίγες εκατοντάδες οπαδούς θα έπαιζε διαφορετικά. Οι ελληνικές ομάδες με και χωρίς οπαδούς είναι δύο διαφορετικά πράγματα», είπε ο Βενγλίνσκι και συνέχισε:

«Πριν από το ματς υπήρχε ανησυχία λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα. Ήλπιζα ότι θα φαινόταν ένα άσχημο χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Όταν κέρδισαν άνετα το πρώτο παιχνίδι πήραν αυτοπεποίθηση και είχαν πάρει τους τρεις πόντους εντός έδρας πριν την έναρξη του αγώνα, σύμφωνα με τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους, που μιλούσαν για άλλη μία εύκολη νίκη της ομάδας τους».

Ο Ουκρανός τόνισε ότι η αποβολή του Σάκχοφ ήταν το κλειδί της νίκης:

«Είναι δυσάρεστο ένας διεθνής Ουκρανός να αποβάλλεται, αλλά στο γήπεδο δεν υπάρχουν φιλίες. Δεν τον ζηλεύω, σίγουρα ο ελληνικός Τύπος θα τον ισοπεδώσει. Μόνο συγχαρητήρια αξίζει η Ζόρια, χαίρομαι για τη νίκη της, νομίζω ότι η ΑΕΚ θα θυμάται την ουκρανική ομάδα για καιρό, γιατί η ΑΕΚ δεν είχε χάσει με τόσο βαρύ σκορ εντός έδρας πολλά χρόνια».

Όσον αφορά τις κινήσεις του προπονητή των νικητών Βίκτορ Σκρίπνικ, ο Βενγλίνσκι τόνισε:

«Η αποβολή του Σάκχοφ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο, μετά οι Έλληνες δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Επίσης το προπονητικό τιμ της Ζόρια διόρθωσε τα προηγούμενα λάθη και εξουδετέρωσε τους ηγέτες της ΑΕΚ. Ο Λιβάια δεν τροφοδοτήθηκε, η Ζόρια έπαιξε καλά στο κέντρο και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει γρήγορα. Επίσης, ήταν πολύ αποφασιστική η Ζόρια για να πάρει το αποτέλεσμα και κυνήγησε κι άλλα γκολ για να μην αφήσει τον αντίπαλο να σηκώσει κεφάλι».

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off ageorgi Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Όλεγκ Βενγλίνσκι μίλησε στην Ουκρανία για τη μεγάλη νίκη της Ζόρια.

Article publish on Παρ, 11/27/2020 - 20:34 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα