Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Τεκμηρίωση ατομικών αξιών, αύξηση ομοιογένειας και 80-73 την Μακάμπι

Η δεδομένη ποιότητα των 11 νέων παικτών του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση ομαδικότητας και ομοιογένειας που χρειάζονται οι “πράσινοι” για να επιστρέψουν σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπάγερν στην πρώτη ημέρα του 5ου τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και θα παίξει στον τελικό κόντρα στην Εφές Αναντόλου που επικράτησε της Παρτίζαν.

Ο ενθουσιασμός που υποδέχτηκαν

οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, τους παίκτες και τον Εργκίν Αταμάν, ανταποδόθηκε με την εξαιρετική απόδοση των “πρασίνων” στο πρώτο δεκάλεπτο. Με μια… “ανάσα” σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός ήθελε σε κάθε φάση να αποδείξει ότι η εποχή της επιστροφής του σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, έχει αρχίσει. Παραγωγή 28 πόντων στην πρώτη περίοδο και από το πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, διψήφια διαφορά στο προβάδισμα. Είτε σε tranzision παιχνίδι, είτε σε set, o Παναθηναϊκός ήταν άψογος στις επιλογές του.

Ο Κάρσεν Έντουαρντς, όμως, ήταν “καυτός” στην δεύτερη περίοδο και η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν πρόσεξε στην άμυνα της τον πρώην παίκτη της Φενέρμπαχτσε. Η Μπάγερν “ψαλίδισε” την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ και στην 3η περίοδο, η γερμανική ομάδα, ισορρόπησε τον ρυθμό από την άμυνα της. Δεν έδωσε ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό να “τρέξει” το γήπεδο και παρά τις αλλαγές του Αταμάν, οι οικοδεσπότες του τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” είχαν ολιγόλεπτα “νεκρά” διαστήματα ευστοχίας στα σουτ, παρά τις καλές προϋποθέσεις που έγιναν.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι τα τέσσερα πρώτα λεπτά του 4ου δεκάλέπτου, έως ότου ο Παναθηναϊκός με καλές επιλογές στην επίθεση, προηγήθηκε εκ νέου με 9 πόντους, αλλά στην άμυνα του δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, ώστε να τελείωνε το παιχνίδι, με άνεση. Η Μπάγερν μείωσε σε 74-72 στο 1′ 24” πριν από το τέλος και ο Γκάι “απάντησε” με τρίποντο, ύστερα από ασίστ του Σλούκα, διαμόρφωσε το 77-72 στα 61 δευτερόλεπτα.

Δεκάλεπτα: 28-13, 43-37, 61-58, 80-73

Keywords
Τυχαία Θέματα