Το «βιολί» της η Μαρσέιγ (video)

Ένα γκολ του Φλοριάν Τοβέν στο 31ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στη Μαρσέιγ, που σκόραρε και στο 14ο παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά παρότι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, "ανέβασε σφυγμούς" στο τέλος καθώς δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και η Γκενγκάν που είχε περιοριστεί από την έλλειψη κατοχής έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Μανταντά μέσω των στατικών φάσεων.
Από την αρχή
του ματς ήταν ξεκάθαρη η προσέγγιση κάθε ομάδας, με τους φιλοξενούμενους χρησιμοποιώντς τρία στόπερ να επιχειρούν να ελαχιστοποιήσουν τους χώρους και τη Μαρσέιγ να στηρίζεται στην αδιάκοπη κίνηση και τις πρωτοβουλίες των Σανσόν, Παγέτ, Λουίς Γκουστάβο, Τοβέν. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που με έξοχη ενέργεια σε μικρό χώρο στο ύψος της περιοχής κατάφερε να σημειώσει το γκολ, το οποίο καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης. Ήταν το 6ο γκολ για τον Τοβέν στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο έφερε τη σφραγίδα της ποδοσφαιρικής του ποιότητας.
Ο Κώστας Μήτρογλου βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0 και δεν το πανηγύρισε γιατί ο Γιόνσον πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση για να του αρνηθεί το τρίτο του γκολ με τη φανέλα της Μαρσέιγ.
Η Γκενγκάν που υπέστη την 6η εκτός έδρας ήττα της σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα, έδειξε υπερβολικά επιφυλακτική και μόνο στο τελευταίο τέταρτο ο Αντουάν Κομπουαρέ αποφάσισε να διεκδικήσει με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο ματς.
Keywords
Τυχαία Θέματα