Το σερί δημιουργεί προσδοκίες

Καλά – καλά δεν είχε «στεγνώσει» το μελάνι από την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων» που διεξήχθη στη Λεωφόρο στις 28 Οκτωβρίου, όταν άρχισαν οι αναλύσεις αναφορικά με το υπόλοιπο πρόγραμμα στο πρώτο μισό της περιόδου.

Κατά σειρά οι αντίπαλοι ήταν ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός, ο ΑΟΚ, ο Απόλλων, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε, ο Τάκης Λεμονής ούτε που ήθελε να ακούει για πράξεις πολλαπλασιασμού, δηλαδή για «3x6=18». Ήθελε οι
παίκτες του να κοιτούν μόνο τον επόμενο αντίπαλό τους, διότι υπήρχε ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού τους.

Και δεν είχε άδικο διότι αν εξαιρέσει κάποιος το ματς με τον ουραγό Πλατανιά, σε όλα τα άλλα οι πρωταθλητές Ελλάδας συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες για να επιβληθούν, ώστε να αλλάξουν προς όφελός τους την εικόνα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μία στροφή πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και ενώ είναι σε εκκρεμότητα ο κυριακάτικος εντός έδρας αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα (θα αρχίσει στις 15.00), ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τον πολλαπλασιασμό, «3x6=18». Να διευρύνει σε έξι ματς το νικηφόρο σερί του και να δημιουργήσει έτσι προσδοκίες στους οπαδούς του για το δεύτερο γύρο μίας πολύ ιδιαίτερης χρονιάς.

Ιδιαίτερης διότι σε περίπτωση κατά την οποία η ομάδα του Πειραιά κόψει πρώτη το νήμα, τότε θα πανηγυρίσει το όγδοο στη σειρά πρωτάθλημα. Επίδοση η οποία θα αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δίχως άλλο πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τον Τάκη Λεμονή και τους παίκτες του. Παρεμπιπτόντως, στην εκκίνηση του 2018 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΛ και εν συνεχεία τη Λαμία και την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Όλα αυτά πριν από το ταξίδι στην Τρίπολη για την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής με τον εξαιρετικό, επί των ημερών του Σάββα Παντελίδη, Αστέρα Τρίπολης. Ένα πρόγραμμα που κρύβει δυσκολίες, αλλά δεν αποκλείει τη διεύρυνση του νικηφόρου σερί στην τρέχουσα αγωνιστική περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα