Το μετέωρο βήμα του Χατζηγιοβάνη

Τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μαζί με τους... "μπέμπηδες" του Παναθηναϊκού έκαναν τον φίλαθλο κόσμο να παραμιλά με τα κατορθώματα τους. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ ήταν η "αιχμή του δόρατος" στη νεανική αντεπίθεση των Πράσινων και κατάφερε να κλέψει την παράσταση για λίγους μήνες, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Όμως από τότε κύλησε μπόλικο νερό στο... αυλάκι και η λάμψη που είχε το αστεράκι του Παναθηναϊκού
άρχισε σταδιακά να σβήνει.

Μετά τον εντυπωσιακό πρώτο γύρο στο περσινό πρωτάθλημα με τα τρία γκολ και τις τέσσερις ασίστ, άρχισε - παράλληλα με την "ελεύθερη πτώση" του Παναθηναϊκού - και η καθοδική πορεία του εκρηκτικού ακραίου επιθετικού.

Το καλοκαίρι ήταν η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Για όλους και φυσικά για το Χατζηγιοβάνη, όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο έπεσε στο τραπέζι και το θέμα μιας ενδεχόμενης πώλησης ή της ανανέωσης του συμβολαίου του. Και εκεί άρχισαν τα... δύσκολα.

Ο εκπρόσωπος του Χατζηγιοβάνη, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Νταμπίζας, δεν πήγε στην ΠΑΕ επίσημη πρόταση για τη μεταγραφή του, η οποία να ικανοποιεί τους Πράσινους. Επόμενο βήμα η ανανέωση της συνεργασίας, καθώς ήταν - και είναι - δεδομένη η επιθυμία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να διατηρήσουν τον παίκτη στο ρόστερ. Όμως προέκυψε σημαντική διαφορά στις συζητήσεις του τεχνικού διευθυντή των Πράσινων με την πλευρά του παίκτη.

Μια διαφορά, η οποία ακόμα δεν έχει "γεφυρωθεί" και αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα της... εξόδου για ένα παιδί που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ιδιαίτερα όταν δεν υποχωρεί καμία από τις δύο πλευρές.

Πλέον το σενάριο αποχώρησης του Χατζηγιοβάνη το Δεκέμβρη (με πώληση) ή τον Ιούνιο (λήξη συμβολαίου) είναι ρεαλιστικό, ενώ ο 22χρονος εξτρέμ... αγγίζει τον αγωνιστικό παραγκωνισμό. Όχι λόγω... τιμωρίας από την πλευρά του Παναθηναϊκού για την άρνηση υπογραφής νέου συμβολαίου, αλλά γιατί πολύ απλά χάνει τη... σειρά του!

Ο Δώνης απέδειξε ότι δεν υπάρχει θέμα ποδοσφαιρικής "τιμωρίας" του παίκτη, αφού τον χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα στα περισσότερα φιλικά ματς προετοιμασίας, ενώ ο Χατζηγιοβάνης μετράει ήδη δύο συμμετοχές στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Βασικός με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης", στο αρχικό σχήμα και στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όμως οι Πράσινοι οφείλουν να κοιτάξουν το μέλλον της ομάδας τους και να βάλουν προτεραιότητες. Όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η απόφαση.

Νομίζω ότι είναι αρκετά λογικό ένας σύλλογος να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που θα έχει για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα... έρχονται και ο Μπεκ και Μολό, οι οποίοι αποκτούν ρυθμό, έχουν φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο Δώνης και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Σε αυτούς προσθέστε τον Κολοβό, τον Ζαχίντ, τον Μπουζούκη, τον Χατζηθεοδωρίδη, τον Καμπετσή, τον Περέα και το νεαρό Τζαβίδα, οι οποίοι επίσης αγωνίζονται στις πτέρυγες. Επομένως και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος για μια θέση στην ενδεκάδα και η λίστα προτεραιότητας είναι γεμάτη... ονόματα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Χατζηγιοβάνης δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όμως μέσα από τις προπονήσεις, θα χρειαστεί να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει φανέλα βασικού.

Ο κίνδυνος - μεγάλης σε χρονική διάρκεια - αγωνιστικής αποχής του Χατζηγιοβάνη είναι υπαρκτός και ο νεαρός εξτρέμ ενδέχεται να μείνει ακόμα και μια σεζόν μακριά από τη δράση, κάτι που αναμφίβολα θα τον επηρεάσει σημαντικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Όποια και αν είναι η απόφαση που θα πάρει για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός... φλερτάρει έντονα με την απώλεια ενός από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που έχουν βγει από την Ακαδημία του τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι του συλλόγου είναι διατεθειμένοι να πάρουν αυτό το ρίσκο, προκειμένου να μην διαταράξουν τις ισορροπίες "εντός των τειχών".

"Δίκοπο μαχαίρι" είναι αυτή η ιστορία τόσο για τον Χατζηγιοβάνη, όσο και για τον Παναθηναϊκό και μονάχα ο χρόνος θα δείξει αν κάποιος θα δικαιωθεί για την τακτική που έχει ακολουθήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα