Τα αιώνια ντέρμπι θα είναι πάντα λαμπερά

Όταν παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό σε όποια έδρα και αν γίνεται το παιχνίδι, ανεξάρτητα αν είναι ελληνικό πρωτάθλημα η Ευρωλίγκα μιλάμε για ξεχωριστά ματς.

Οι οποίες δυνάμεις, τα οποία πλεονεκτήματα του ενός ή του άλλου γειώνονται και μόνο στην ιδέα ότι απέναντι είναι ο αιώνιος αντίπαλος. Αυτό φυσικά έχει να κάνει κυρίως με τους Έλληνες που απαρτίζουν την κάθε ομάδα. Αυτή όμως εν τέλει είναι και εκείνοι που καθορίζουν το κλίμα και την διαδικασία πριν από κάθε τέτοιο παιχνίδι.

Οι

ξένοι παίκτες φυσικά και βλέπουν όλα τα παιχνίδια με το ίδιο μάτι, εκτός κι αν αντιληφθούν πως το κλίμα είναι κάπως διαφορετικό βλέποντας την συμπεριφορά των Ελλήνων ή την ρουτίνα της ομάδας να αλλάζει.

Όλα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο αιωνίων κρίνονται ξεκάθαρα στην βραδιά και στη φόρμα που θα βρεθούν την εκάστοτε στιγμή. Δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ, δεν υπάρχει δυνατός και αδύνατος υπάρχει μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Αυτό είναι κάτι που δεν αποτελεί απλή σκέψη αλλά προκύπτει από το παρελθόν και τα αποτελέσματα μεταξύ των δύο ομάδων ανεξάρτητου διοργάνωσης. Έτσι λοιπόν σήμερα όλη Ευρώπη περιμένει να δει ένα κλασικό ελληνικό ντέρμπι, με όλες του τις ιδιαιτερότητες, με όλες του τις ανατροπές με όλη του την αίγλη.

Εμείς στην Ελλάδα ας απολαύσουμε αυτό το εξαγώγιμο προϊόν ας χειροκροτήσουμε το καλύτερο και ας κατανοήσουμε την ομάδα που θα χάσει γιατί πάντα στο μπάσκετ νικητής είναι μόνο ένας. Ισοπαλία δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα