Σύσκεψη λοιμωξιολόγων την Τετάρτη: Επιστρέφει η μουσική, κλειστά τα κέντρα, προβληματισμός για τα γήπεδα

Την Τετάρτη οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να επανεξετάσουν τα μέτρα που έλαβαν στις 27 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μουσική θα επιστρέψει σε καφετέριες και μπαρ στα οποία όμως θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο μέχρι στιγμής, αν θα αρθεί το μέτρο του κλεισίματος της εστίασης τα μεσάνυχτα.

Επίσης τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ προβληματισμός υπάρχει για τα γήπεδα. Οι ειδικοί βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες της Super

League- οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από την επέλαση της μετάλλαξης “Όμικρον”- εμφανίζονται σκεφτικοί για το αν θα διευρύνουν το όριο των 1.000 φιλάθλων που ισχύει σήμερα.

“Την Τετάρτη υπάρχει η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών. Σταθμίζονται τα δεδομένα, αξιολογούνται, θα γίνουν οι εισηγήσεις της και η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της, τις οποίες θα ανακοινώσει έγκαιρα”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν πως από την στιγμή που η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν επιβαρύνει ιδιαιτέρως το σύστημα υγείας και σε συνδυασμό με την θετική πορεία των εμβολιασμών για την τρίτη δόση, εμφανίζονται έτοιμοι να χαλαρώσουν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ήδη λάβει. Ωστόσο η μάσκα θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική σε όλους του χώρους.

Παράλληλα το γεγονός πως μειώνεται η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, σφίγγει τον κλοιό στους πολίτες που ακόμα δεν έχουν κλείσει ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς στην περίπτωση που δεν το πράξουν, θα χάσουν τα προνόμια που έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου λήγει και η προθεσμία που έχει δοθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών για να κάνουν την πρώτη δόση. Από τη Δευτέρα θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί κανονικά, σύμφωνα με όσα τονίζει το Μαξίμου, διαψεύδοντας τα σενάρια που θέλουν να το επανεξετάζει.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα