Ολυμπιακός: Υπάρχουν “πρέπει” στην υπόθεση του Ελ Αραμπι;

Πρόκεται για έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και προφανώς είναι από τους αγαπημένους της εξέδρας. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί όταν ανακοινώθηκε από τη διοίκηση των πρωταθλητών δεν προκάλεσε θύελα ενθουσιασμού,

Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που είχαν βιαστεί, δεν προκαλεί εντύπωση αυτό, να χαρακτηρίσουν “παλτό” τον Μαροκινό. Όμως, όμως πάντα πρέπει να γίνεται, η απάντηση από τον επιθετικό του Ολυμπιακού,

ήρθε μέσα στο γήπεδο. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια ο “εκτελεστής” “αναγκάζει” με τις εμφανίσεις τους, όχι πολλούς, αλλά όλους όσοι τον αμφισβητούσαν να κάνουν επική διπλή κυβίστηση και να αρχίσουν να τον αποθεώνουν.

Ελ Αραμπί ΠΗΓΗ: In Time SportsΈχτισε τον “μύθο” του και τον στηρίζει

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αγώνα με τον αγώνα έστελνε το μήνυμα πως θα είναι το αφεντικό στη θέση του στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη τον αισθάνθηκαν για τα καλά οι περισσότερες από τις άμυνες που τον αντιμετώπισαν, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πρόκειται πλέον για τον πρώτο σκόρερ στην Ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο Ελ Αραμπί, τί μπορεί να καταφέρει, πόσο μπορεί να βοηθήσει αλλά επίσης γνωρίζουν πως είναι στα 35 του και μοιάζει τρελό να πάρει στην Ελλάδα, λογικά στο τελευταίο του συμβόλαιο χρήματα που αγγίζουν τα 2εκ ευρώ.

Διάθεση συνμφωνίας για επέκταση συνεργασίας είναι δεδομένο πως υπάρχει, όμως από την πλευρά του Ολυμπιακού, υπάρχει και η λογική. Πριν από λίγες μέρες στην κάμερα των καναλιών Novasports και στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο ο Μαροκινός απάντησε στην ερώτηση που αφορούσε στην αναναίωση του συμβολαίου του, ομως η πάντησή του περίσσοτερο θόλωσε τα νερά παρά τα ξεκαθάρισε. Ο Ελ Αραμπί είπε, μεταξύ άλλων, πως η δουλειά του είναι να παίζει και να βοηθά την ομάδα του, τα υπόλοιπα τα χειρίζεται ο μάνατζέρ του. Μπορείτε να δείτε τα όσα δήλωσε για το θέμα που καίει των κόσμο του Ολυμπιακού ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εδώ.

Ελ Αραμπί ΠΗΓΗ: In Time SportsΤο Κατάρ και το ποτάμι των δολαρίων

Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει πως έχει αφήσει το θέμα στον μάνατζέρ του, όμως όπως καταλαβαίνει κανείς ο ίδιος είναι που θέτει τους όρους και τις απαιτήσεις, το πόσο κοντά ή πόσο μακριά θα φτάσουν οι συζητήσεις είναι θέμα χειρισμών.

Όπως είναι δεδομένο ο Ελ Αραμπί με τις εμφανίσεις του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων στην Ευρώπη και στο κόσμο του Αραβικού ποδοσφαίρου. Ο συνδυασμός όμως ηλικίας και οικονομικών απαιτήσεων αναγκάζει τις ευρωπαϊκές ομάδες να κάνουν πίσω, όχι όμως και οι Αραβικές. Ομάδες από το Κατάρ στρώνουν χαλί εκατομμυρίως στον Ελ Αραμπί γνωρίζοντας πως με την ικανότητά του θα έβαζε “φωτιά” στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτό σίγουρα βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό, φουσκώνει και τα μυλά του Μαροκινού επιθετικού και την ίδια ώρα φουσκώνουν οι απαιτήσεις του. Κατα το παρελθόν σε περιπτώσεις δύσκολες, στις οποίες το συναίσθημα έπαιζε ξεχωριστό ρόλο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έμπαινε μπροστά και τελείωνε το… σήριαλ. Αυτό έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις, όχι όμως σε κάποιες που τα πράγματα είχαν αρχίσει να χαλάνε, όπως στην υπόθεση του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Το αν θα κάνει κάτι ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, αυτό που μπορεί όμως να σκεφτεί κανείς είναι το τι θα γίνει αν τελικά ο Ελ Αραμπί δεν αναναιώσει με τους ερυθρόλευκους.

Ελ Αραμπί ΠΗΓΗ: In Time SportsΨάχνει για… “αντί Ελ Αραμπί”;

Αν τελικά ο Μαροκινός δεν τα βρει μ ετον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βιαστούν ώστε να προλάβουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, καθώς καλοί όλοι όσοι μπορούν να παίξουν φορ, είτε κλασικό, όπως ο Τικίνιο, είτε ως κρυφό, όπως ο Μασούρας, ο Αγκιμπού, ο Λοβέρα, ο Βρουσάι ή όποιος άλλος κληθεί να δώσει λύσει.

Οι Πειραιώτες θα πρέπει να ρίξουν τα δίχτυα τους, ήδη το κάνουν… προληπτικά, ώστε να καταφέρουν να βρουν την καλύτερη λύση για την επίθεση της ομάδας του, με χρονικό προσδιορισμό “φορτσαρίσματος” το καλοκαίρι.

Ελ Αραμπί ΠΗΓΗ: In Time SportsΥπάρχουν “πρέπει” σε τέτοιες διαπραγματεύσεις;

Μεγάλο το ερώτημα, δύσκολη η απάντηση, για το αν υπάρχουν “πρέπει” σε τέτοιες υποθέσεις. Το “θέλω” πολλές φορές μοιάζει “δεύτερο” πίσω από το τι είναι λογικό και συμφέρον. Ο Ελ Αραμπί είναι 35 ετών, ζητά διετές συμβόλαιο κοντά στα 2εκ ευρώ, ποσό που ακούγεται υπερβολικό όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για τις περισσότερες ομάδες που λειτουργούν με σχέδιο και προγραμματισμό.

Το αν θα υπάρξει, όπως γράψαμε και πιο πριν, προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι μία άλλη περίπτωση, αλλά αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να μην ανανεώσει με τα λεφτά αυτά τον Ελ Αραμπί κανείς δεν μπορεί να του πει κάτι κακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα