Συνηθισμένα ονόματα, ασυνήθιστες προσδοκίες!

Τα πιο συνηθισμένα ελληνικά ονόματα είναι ίσως ο Γιάννης και η Μαρία. Παράλληλα αποτελούν τα ονόματα των σημαντικότερων ελληνικών αθλητικών "εξαγώγιμων προϊόντων" αυτή τη στιγμή! Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μαρία Σάκκαρη έκλεισαν ένα πολύ επιτυχημένο 2017 και είναι έτοιμοι για τους πολύ σπουδαίους στόχους του 2018!

Ο Γιάννης το 2017 έγινε All Star, όπως ονειρευόταν με θέρμη απ' την πρώτη στιγμή που έγινε κομμάτι του απογειωμένου εμπορικά και αγωνιστικά ΝΒΑ.

Πλέον σαν franchise player του Μιλγουόκι, γνωρίζει πως δεν υπάρχει ταβάνι και όσο οι ιαχές "MVP" πληθαίνουν, ο 23χρονος πια Αντετοκούνμπο αναζητεί το επόμενο άλμα της καριέρας του.

Απ' τους 6.8 πόντους ανά Μ.Ο. τη σεζόν 2013-2014, έφτασε τους 22.9 την περσινή και στην τρέχουσα μετράει ήδη 29.3! Ο Έλληνας σούπερ σταρ κυνηγάει να μπει σε μια λαμπερή λίστα. Αν ανεβάσει την αξιολόγηση του μέχρι το τέλος της φετινής κούρσας πάνω απ' το 30.7 (για την ώρα μετά από 31 παιχνίδια είναι στο 30.23 πίσω μόνο από Χάρντεν και ΛεΜπρόν), θα γίνει ένας απ' τους ελάχιστους παίκτες, οι οποίοι έμειναν τόσο ψηλά σε απόδοση αγωνιζόμενοι σε περισσότερα από 50 παιχνίδια σε μια σεζόν. Στη λίστα βρίσκονται οι Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Μαικλ Τζόρνταν, ΛεΜπρον Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Άντονι Ντέιβις!

Η Μαρία δημιούργησε αίσθηση γύρω απ' το όνομα της μέσα στο 2017 φτάνοντας όσο πιο μακριά δεν έφτασε ποτέ σε Αυστραλιανό Όπεν, Γουίμπλεντον και Αμερικάνικο Όπεν. Ο τρίτος γύρος και στις τρεις διοργανώσεις αποτέλεσε εισιτήριο για την κορυφαία 50αδα του γυναικείου επαγγελματικού τένις. Στο Όπεν της Γουχάν της Κίνας έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελική φάση τουρνουά της WTA αφήνοντας εκτός ταμπλό ονόματα όπως η Βοζνιάκι, η Βέσνινα και η Κορνέ.

Ήταν τέτοια η αγωνιστική συνέπεια της 22χρονης τενίστριας, που η WTA την πρότεινε για "αποκάλυψη" για τον μήνα Σεπτέμβριο μαζί με την 21ετών Άσλει Μπάρτυ, που τελικά κατέκτησε και τον συγκεκριμένο άτυπο τίτλο.

Η άνοδος της Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη είναι εντυπωσιακά σταθερή και σταδιακή. Απ' το νούμερο 301 του 2014, ανέβηκε στο 188 το 2015 και στο 89 το 2016! Η φετινή χρονιά την αφήνει στο νούμερο 48 του κόσμου και πλέον επόμενος μεγάλο στόχος είναι το Top-20!

Keywords
Τυχαία Θέματα