Τσάβι: «Η Σίτι έχει το DNA της Μπαρτσελόνα»

Ο Τσάβι ισχυρίστηκε ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να περάσει το αγωνιστικό DNA της Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η αγγλική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 58 βαθμούς και παραμένει σε 18 παιχνίδια αήττητη, ενώ ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 43.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσάβι:

«Η Σίτι παίζει με το DNA της Μπαρτσελόνα,
αλλά αυτό δεν με εκπλήσσει. Ο Πεπ έχει αυτό το DNA και το μετέφερε στην Μάντσεστερ Σίτι. Το ποδόσφαιρο που παίζουν είναι γοητευτικό, ο Πεπ πρέπει να δεχτεί πολλά συγχαρητήρια για το ποδόσφαιρο που παίζουν και την εξαιρετική φόρμα που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του. Είναι συγκεντρωμένος και μισεί το να χάνει αυτό έχει μεταδώσει και στους παίκτες του.

Πέρυσι όλοι έλεγαν ότι οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ. Αρνήθηκε και τώρα λένε ότι ίσως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουν δει στο πρωτάθλημα. Ήξερα ότι δε θα συμβιβαστεί.

Πολλοί προπονητές έχουν παρόμοιες ιδέες για το άθλημα αλλά μόνο ο Πεπ τις επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα κερδίζει γιατί είναι ομάδα, αλλά το πιο ξεχωριστό είναι οι παίκτες του υπάρχουν στην διάθεση του.

Στην Μπαρτσελόνα είχαμε τον Μέσι και στην ομάδα του έχουν τον Ντε Μπρόινε. Κάθε φορά που έχει την μπάλα στα πόδια του, νιώθεις ότι θα κάνει κάτι ξεχωριστό. Δεν μπορείς σε κάθε παιχνίδι να κερδίζει 3-0 ή 4-0 ειδικά στο Champions League και τότε είναι που χρειάζεσαι κάτι εξαιρετικό από ένα ξεχωριστό παίκτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα