Σβιόντεκ: «Για να μπω στο τιμ των κορυφαίων πρέπει να παίζω το ίδιο καλά σε χορτάρι και χώμα»

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου κατέκτησε το US Open του 2022 και τον περασμένο μήνα έκανε το repeat στο Παρίσι «φορώντας» για δεύτερη σερί χρονιά το «στέμμα» του Roland Garros.

Ωστόσο, ενώ είναι ασυναγώνιστη στο χώμα, σε επιφάνεια με χόρτο δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη την κατάκτηση κάποιου τουρνουά, ενώ στο Λονδρέζικο Major το μόνο που έχει καταφέρει είναι

να φτάσει μέχρι την φάση των «16».

Το συνολικό ρεκόρ (νίκες-ήττες) της Πολωνής στη λεία επιφάνεια είναι 9-5, οπότε αναγνωρίζει ότι πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια, προκειμένου να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αθλήματος.

«Θεωρώ ότι οι καλύτεροι παίκτες, μπορούν να παίξουν σε όλες τις επιφάνειες. Θέλω να γίνω μία τέτοια, μία που θα μπορεί να παίξει καλά και στο χορτάρι και να νιώθει άνετα εκεί» ανέφερε στους δημοσιογράφους η 22χρονη Σβιόντεκ, η οποία μπει στο τρίτο Grand Slam της σεζόν έχοντας απέναντί της την Κινέζα, Ζου Λιν, στον πρώτο γύρο.

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δουλέψω μόνο με τις ικανότητες μου. Πέρυσι νιώθω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά με τον προπονητή μου όσον αφορά το άγγιγμα μου και το να πάρω πίσω τα slices κι επίσης να παίξω με το slice.

Φέτος νιώθω ότι είχαμε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούμε στα βασικά, περισσότερο χρόνο για να παίξουμε αγώνες. Ναι, χρησιμοποιώ αυτόν τον χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε η Σβιόντεκ.

Η νεαρή Πολωνή έκανε ζέσταμα για το τρίτο major του 2023 με μια πολύ δύσκολη νίκη επί της Τατιάνα Μαρία, πριν επικρατήσει άνετα των Τζιλ Τίχμαν και Άνα Μπλίνκοβα στο Bad Homburg, αλλά αποχώρησε πριν από τους ημιτελικούς λόγω πυρετού και πιθανής τροφικής δηλητηρίασης.

Είπε, πάντως, ότι περιμένει να είναι υγιής τη Δευτέρα όταν και ξεκινήσει το Wimbledon και πρόσθεσε ότιστο διάστημα αυτό εργαζόταν για να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της.

Keywords
Τυχαία Θέματα