«Η Ελλάδα αξίζει να είναι στη κορυφή»

Ανδρονίκη Καραγιάννη: «Ύστερα από όλη αυτήν την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι η ομάδα αξίζει πολλά. Δείχνει σημάδια πως στο μέλλον θα διαπρέψει και θα μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή. Τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα, καθώς χαιρόμαστε για την επιτυχία μας όμως είναι λογικό σε αυτή την ηλικία να μην μπορούμε να διαχειριστούμε την ήττα του τελευταίου αγώνα. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε πως η ομάδα μας αξίζει τα καλύτερα βασισμένες στην ομαδικότητα και την επικοινωνία μας».

Ειρήνη Σταυρίδου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήμουν μέλος στη

εθνική ομάδα και νιώθω περήφανη για αυτή την ομάδα. Η ήττα μας στενοχωρεί όμως αλλά μας ευχαριστεί καθώς είμασταν μέσα στα μετάλλια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με τα κορίτσια είμαστε σαν μια οικογένεια και αυτό φαίνεται αποτελεσματικά μέσα στον αγώνα καθώς η μια προσπαθεί για την άλλη και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ο τελευταίος αγώνας δεν μας χαροποιεί απόλυτα καθώς δε δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό όμως τώρα η κάθε μια θα προπονηθεί με την ομάδα της ώστε στο παγκόσμιο να αποδείξουμε ότι αξίζουμε πολλά περισσότερα».

Μελίνα Ντούλη: «Η σκληρή δουλειά και προσπάθεια που καταβάλαμε με την καθοδήγηση των προπονητών μας σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας ανταμείφθηκε. Η πρόκρισή μας στον τελικό και η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου δεν μπορεί παρά να με κάνει να νιώθω υπερήφανη και χαρούμενη για την ομάδα μου. Φυσικά υπάρχουν συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης που βρεθήκαμε στον τελικό και ηττηθήκαμε, χάνοντας έτσι την πρώτη θέση, αλλά μας πεισμώνει ταυτόχρονα για το μέλλον. Εν τέλη η δεύτερη θέση δεν παύει να αποτελεί μια τεράστια επιτυχία. Τώρα, μια καινούργια χρονιά ξεκινάει για εμάς, στην οποία έχουμε όλο τον χρόνο να προετοιμαστούμε καταλληλά και να αποδείξουμε ότι αυτή η ομάδα αξίζει να είναι στην κορυφή. Πιστεύω πολύ σε εμάς και στις ικανότητές μας».

Κατερίνα Κουνδουράκη: «Τα συναισθήματα που νιώθω είναι ανάμεικτα. Αρχικά είναι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε όλοι να φτάσουμε εδώ κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο αλλά ταυτόχρονα στεναχωρημένη γιατί φτάσαμε μέχρι τον τελικό και δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε ήταν σημαντικές και πρωτόγνωρες γιατί οι περισσότερες από εμάς παίζουμε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αφροδίτη Μπιτσάκου: «Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ ωραία, οι άνθρωποι στο Κολυμβητήριο ήταν πάρα πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί και φυσικά ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος ήταν πολύ όμορφος. Είχε πάρα πολύ κόσμο στα παιχνίδια και είχαν έρθει και γονείς από την Ελλάδα, οπότε αυτό μας βοηθούσε και μας πείσμωνε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το μετάλλιο αλλά περισσότερο έζησα αυτή την εμπειρία με αυτές τις συναθλήτριες και αυτούς τους προπονητές. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η νίκη με την Ουγγαρία ήταν ηρωική, καθώς η Ουγγαρία είναι μια υπερδύναμη που ξεχωρίζει στο χώρο. Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας και αυτό φάνηκε καθώς κάναμε τη πιο σημαντική νίκη για εμάς στον ημιτελικό του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δυστυχώς όμως στο παιχνίδι με την Ισπανία δε καταφέραμε να φέρουμε το χρυσό στην Ελλάδα μας, αλλά ελπίζουμε του χρόνου στο Παγκόσμιο να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τη κορυφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα