Στην Ευρώπη μέσω... Πηγαδίων!

Ο ΑΟΞ σκοράρει χωρίς σταματημό τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην έδρα του, μαζεύει βαθμούς και ποντάρει σε αυτήν για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Δεν έχει βρεθεί αντίπαλος να σταματήσει τον ΑΟΞ από το να σκοράρει στα Πηγάδια από τις 2 Δεκεμβρίου 2017 και μετά, αλλά και να τον νικήσει. Ο τελευταίος ήταν ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που τελείωσε με σκορ 0-3. Έκτοτε, η Ξάνθη σκοράρει ανελλιπώς εντός έδρας, συγκεντρώνει πόντους από νίκες και ισοπαλίες και πατάει δυνατά σε αυτό
το ατού για να πιάσει θέση στην τελική πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Την αρχή, ο ΑΟΞ την έκανε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στις 17/12. Ο αγώνας τελείωσε 1-1. Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις με τον Πλατανιά (13/1, 3-2), τον Λεβαδειακό (28/1, 2-1), τον ΑΟΚ (10/2, 1-1), τον Απόλλωνα Σμύρνης (25/2, 2-0), και τον Παναιτωλικό (11/3, 1-0). Ακόμη και στο παιχνίδι με τη Λάρισα, στις 10/1 για το Κύπελλο, ο ΑΟΞ νίκησε 2-0, όμως, δεν προκρίθηκε.

Πρακτικώς, τα προαναφερόμενα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα δημιούργησαν ένα επί μέρους ρεκόρ 10-5 (γκολ υπέρ/γκολ κατά) και έδωσαν στον ΑΟΞ τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, που σημαίνει 14 βαθμούς. Αφενός το συνεχές σκοράρισμα εντός έδρας και αφετέρου το αήττητο αυτό σερί δίνουν στην Ξάνθη άλλον αέρα τους τελευταίους μήνες στα Πηγάδια, στοιχείο που θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μίλαν Ράσταβατς και στην ερχόμενη (15/4) αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σέρβος τεχνικός του ΑΟΞ επέμεινε ιδιαίτερα σήμερα (12/4) στην προπόνηση στις ασκήσεις τακτικής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον αγώνα με την ομάδα των Ιωαννίνων. Πολλές ήταν οι φορές που σταμάτησε τη ροή του προγράμματος, στο οικογενειακό διπλό, για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του τόσο σχετικά με την επιθετική ανάπτυξη, όσο και με την αμυντική τους συμπεριφορά.

Ήδη, την ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου την έχει κάνει στους παίκτες του, οπότε ζητεί από αυτούς συγκεκριμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και στους δύο τομείς, δηλαδή σε άμυνα και επίθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα