"Σκόνταψε" η Μονακό στην έδρα της Αμιέν

Οι Μονεγάσκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, βελτιώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά επιστρέφουν στο Πριγκιπάτο μόνο με έναν πόντο, δίνοντας την ευκαιρία στην Παρί να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο εφόσον νικήσει το απόγευμα του Σαββάτου εντός έδρας τη Ναντ.

Οι γηπεδούχοι από την αρχή πίεσαν τους αμυντικούς και τα χαφ της Μονακό, ούτως ώστε να μην βγουν εύκολες μπαλιές για την επιθετική γραμμή των πρωταθλητών. Ο δε Κακουτά ήταν ο απόλυτος μαέστρος για την Αμιέν, υποδεχόμενος τη μπάλα στο χώρο του κέντρου
κι αναζητώντας με κάθετες μπαλιές είτε τον Γκακπέ είτε τον Κονατέ για να απειλήσουν τον Σούμπασιτς.

Κάτι που συνέβη στο 31', όταν ο Γκακπέ κάτω από τη σέντρα έπαιξε με τη μία για τον Κακουτά, ο δανεικός από την Τσάινα Φόρτιουν είδε την κίνηση του Γκακπέ, ο οποίος νίκησε τον Σούμπασιτς, σκοράροντας απέναντι στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε, αφού ο Τογκολέζος προέρχεται από τις ακαδημίες της Μονακό.

Η ομάδα του Ζαρντίμ ήταν εγκλωβισμένη κι ελάχιστα δημιουργική, έχοντας απειλήσει μόλις μία φορά, δύο λεπτά πριν από το γκολ της Αμιέν, με τον Γκιουρτνέρ να λέει όχι με το δεξί πόδι σε δυνατό σουτ του Φαλκάο. Από εκεί και πέρα τα γεμίσματα του Φαμπίνιο και οι σέντρες του Λόπες και του Μπαλντέ ήταν εύκολα διαχειρίσιμες για την αμυντική γραμμή των Αμιενουά.

Η είσοδος του Γκεζάλ στη θέση του Λόπες "ζωντάνεψε" τη Μονακό, αν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο την είχε η Αμιέν, αλλά ο Κονατέ αστόχησε από πολύ κοντά με δυνατή κεφαλιά.

Ο Ζαρντίμ έριξε στη μάχη και τον Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο να τον δικαιώνει, αφού στο 67' ύστερα από περίφημη ενέργεια του Φαμπίνιο από τα δεξιά, ισοφάρισε με πλασέ.

Παρά το γεγονός πως η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Μονακό, οι νεοφώτιστοι έβγαλαν περισσότερο πάθος στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, το οποίο έκλεισαν με δύο σουτ του Κονατέ και του Κακουτά.

Πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο διακοπέν ματς με τη Λιλ, την προσεχή Δευτέρα στο Σταντ ντε Λικόρν, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πύλες του, για πρώτη φορά μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν μέρος του κιγκλιδώματος στην εξέδρα των φιλοξενούμενων κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άτομα.

Η Μονακό από την πλευρά της έχει δύο πολύ σημαντικά ματς στο Πριγκιπάτο, με τη Λειψία για τους ομίλους του Champions League και με την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν για την 14η αγωνιστική της Ligue 1 τη μεταπροσεχή Κυριακή.

ΑΜΙΕΝ: Γκιουρτνέρ - Σισοκό, Γκουανό, Ντιμπασί, Αβελάρ - Μονκοντουί (84' Μπαρατζί), Ζούνγκου - Γκακπέ (72' Μανζαλά), Κακουτά, Κορνέτ (64' Μπουργκό) - Κονατέ

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς - Ράτζι (72' Τουρέ), Γκλικ, Ζέμερσον, Ζόρζε - Φαμπίνιο, Τίλεμανς, Λόπες (46' Γκεζάλ), Μπαλντέ - Καρίγιο (61' Γιόβετιτς), Φαλκάο.

STAT ATTACK

Η Αμιέν έμεινε αήττητη σε πέμπτο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις

Η Μονακό δέχθηκε γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα ύστερα από τρία σερί ματς
Keywords
Τυχαία Θέματα